• Fem bra anledningar att åka till Trelleborg

   

  20992802_1015573493023896_654290793931175437_n

  På tisdag möter vi Trelleborgs FF på Vångavallen. Avspark är klockan 19.00 och här är några anledningar till varför du borde vara på plats när domaren blåser igång matchen.

  1. Matchen är galet viktig, kolla på tabellen så ser du. Trelleborg är ett av lagen som slåss om kvalplatsen upp till Allsvenskan och därför ska vi hålla gänget från Söderslätt bakom oss. Spelarna behöver med andra ord vårt massiva stöd!

  2. Vångavallen ligger bara en timmes bilfärd från Helsingborg. Det ärmed andra ord inga som helst problem att åka ner efter att man slutat jobbet/skolan, och du är hemma i god tid på kvällen. Är man ett gäng så blir kostnaden dessutom löjligt liten.

  3. Det går numer tåg hela vägen från Helsingborg till Trelleborg – helt utan byten. Resan tar cirka 90 minuter och om man köper duo-biljett kan man komma undan riktigt billigt. Under eftermiddagen går tågen från Helsingborg klockan 15.24, 15.54, 16.24 och 16.54. Den som vill åka ner ännu tidigare kan naturligtvis göra det. Efter matchen går tågen hem 21.05, 21.35 (ett byte) och 22.05. Avståndet mellan Trelleborg C och Vångavallen är inte ens 2 kilometer.

  4. Bortasektionen är placerad under tak på långsidan och Vångavallen har inga löparbanor. Utmärkta förutsättningar att skapa ett ruggigt drag!

  5. Grillspetten som säljs på Vångavallen. De var borta länge, men nu har de gjort comeback!

  Om du fortfarande tvekar råder vi dig att söka hjälp. • Gästblogg: Över land och hav, genom städer och byar

  161120 Helsingborgs supportar med bengaler under fotbollsmatchen i kvalet till Allsvenskan mellan Helsingborg och Halmstad 20 november 2016 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35269

   

  För klubben, för staden, för Skåne

  Nej, att förlora mot plastängagänget Norrby är inte acceptabelt. Det är det inte att bli utskåpade mot småklubbarna BP eller Dalkurd heller, oavsett hur bra dem går i serien för tillfället. Vi är Helsingborgs IF, från Sundets Pärla, Skånes stolthet. Med detta tillkommer krav och press.

  För HIF jag ger allt jag har

  Nej, att spela i Superettan är inte acceptabelt. Än mindre åsikten att det vore bra att ta några år i den här skitserien. Nog för att det finns ett par trevliga möten här med, men att kuska runt till ödsliga idrottsplatser är åtminstone inget jag är sugen på att göra i längden. Även om jag såklart kommer göra det om det nu är vad som krävs.

  Di Röe är laget i hjärtat, vår kärlek den är omätbar

  Ja, den nya tränarduon letar fortfarande febrilt efter rätt nycklar och spelarna strider med det att komma till rätta tillsammans på plan. Var det brister mest får de lärda tvista om. Oavsett har HIF problem, har haft problem hela säsongen och kommer förmodligen få fortsätta kämpa ett tag till innan spelet sitter som det ska. Men det ska inte bekomma oss på läktaren. Inget de senaste tre åren har hittills rubbat oss. Tvärtom. Vi växer, vi blir bättre.

  De sportsliga prestationerna är inte acceptabla. Vi ska sätta press och ställa krav. Men det får aldrig gå ut över vårt stöd till vår förening. Sångerna om Di Röe ska aldrig sluta eka. När Åtvidaberg kommer på besök till Nordens vackraste fotbollsarena på torsdag fortsätter vi hålla fanan högt.

  Så till glansdagarna är tillbaka, och vi dominerar igen, så kommer vi följa Di Röe, genom städer och byar min vän

  / Kullens fyr • Invasionståg till Falkenberg 4/6

   

  18582414_10155411251388896_550598191447681487_n

  Den 4 juni klockan 17.00 spelar HIF borta mot Falkenbergs FF. Det är dock inte vilken bortamatch som helst – den här dagen firar Helsingborgs IF 110 stolta år!

  Därför är det här en match som du helt enkelt ska ta dig till. Hur då, undrar du kanske? Med tåg, är svaret. Bakgatan utlyser invasionståg!

  12.53 från Knutpunkten är det som gäller och vi uppmanar till massiv uppslutning! Ställ bilen, skit i minibussen – åk tåg med hela HIF-familjen. Väl i Falkenberg kommer vi att ladda upp på Amadeus Bar, Storgatan 34.

  Efter matchen går det ett tåg klockan 19.48 som tar oss tillbaka till rätt sida Hallandsåsen.

  Var på alla dina vänner – ingen ska sitta hemma!

  OBS: Om ni är smarta och går ihop ett gäng så går det att lösa riktigt billiga biljetter. Kolla www.skanetrafiken.se för biljettpriser.

  ALLA TILL FALKENBERG! • GÄSTBLOGG: 25 dagar kvar

  17212238_10155141220668896_2334943356710745092_o

  Du hör det på avstånd, sorlet av röster och glasflaskor som klirrar mot varandra. Någon drar igång en sång och en annan grupp gapflabbar åt ett minne från förra säsongen. Du kisar mot solen när du närmar dig uteserveringen, och du ser många ansikten du känner igen. Vissa känner du väl sedan många år, andra brukar du nicka till som hälsning. Det är trångt inne på puben men du lyckas tränga dig fram till baren för att beställa en kall öl.

  Fortfarande ett par timmar till avspark och när du kliver ut på uteserveringen känner du att alla runtomkring dig har längtat precis lika mycket efter den här dagen som du har gjort. Du rättar till den rödblå halsduken en aning, vinden är fortfarande lite kall, men solen värmer ansiktet. Doften av cigarettrök, öl och vårluft fyller dina lungor och det går ett glädjerus genom kroppen.

  Den långa vintern är över. Fotbollssäsongen är här.

  Abstinensfyllda själar börjar tina och i luften ligger än så länge orörda förväntningar och förhoppningar.

  En dryg timme till avspark. Folk börjar samla ihop sig utanför puben och stämningen stiger ytterligare. Du går tillsammans med flera hundra andra HIF:are längs de soldränkta Helsingborgsgatorna. Lördagsflanörer stannar till och tittar intresserat på den rödblå horden som med beslutsamma steg rör sig mot stadens heliga gral.

  Du ser hur Olympia tornar upp sig framför dig, den mäktiga södra kortsidan är allt vi supportrar drömt om i alla år. Från alla håll kommer människor gåendes och cyklandes, och i en bil fladdrar den rödblå halsduken i den öppna rutan. Du tar ett varv i den knökfulla Södrabaren innan du rör dig upp på läktaren för att inta din favoritplats. Det är redan välfyllt. Någon viftar med sin flagga, någon annan sitter på räcket och en tredje står och skrattar åt ett dåligt skämt tillsammans med sina kompisar.

  50 minuter till avspark. De första spelarna stegar in på den för årstiden oförskämt gröna och välklippta gräsmattan, och nu riktas allas blickar mot innerplan. Folk runtomkring dig släpper det de håller på med och börjar klappa taktfast och mana på. Vrålet stiger mot skyn och spelarna svarar med applåder mot kortsidan som fortfarande fylls på i bra takt. Vi är där tillsammans.

  Solen skiner fortfarande, om än inte med samma styrka. Det är svalare i luften men värmen från människorna runt dig är påtaglig. När de första tonerna till På gator röda och blå ljuder ur högtalarsystemet känner du samma känsla som du känt så många gånger förut.

  En ny säsong. Nya minnen. Nya förväntningar och förhoppningar som väntar på att infrias eller krossas. Många av spelarna har bytts ut, men du är kvar. Oavsett vad så står du där och knyter näven i luften med en brinnande känsla av livslång tillhörighet. Du, och flera tusen andra.

  25 dagar kvar.

  /Republik Scania • VÅRENS OCH SOMMARENS RESOR!

  awayd

  Seriespelet närmar sig och då passar det väl bra med en guide till vårens och sommarens bortamatcher? Vilka möter vi var och när? Givetvis för att du i god tid ska kunna planera in resorna. Ja, det är två resor i cupen först, men dessa räknar vi med att folk har koll på vid det här laget.

  SÖNDAG 9 APRIL
  Varberg-HIF
  Bortapremiär på en helg, kan det bli bättre? Påskbergsvallen i Varberg ska invaderas av HIF:are och Kärnan har redan börjat fylla sina bussar. Hit går det också utmärkt att ta tåg och bil. Vi snackar om en resa på ynka 14 mil. Här borde vi väl bli en bra bit över 1000 rödblå? Avspark 14.00.

  LÖRDAG 22 APRIL
  Gais-HIF
  Lördagsmatch i Göteborg! Vågar man hoppas på tågresa i Kärnans regi? Oavsett, här blir vi många. Pubsamling känns givet och vi kan nog alla erkänna att den här matchen kittlar lite mer än Frej borta, om än marginellt. Avspark 16.00 på Gamla Ullevi, så bättre förutsättningar är svåra att hitta. 1000 man här också?

  MÅNDAG 8 MAJ
  Åtvidaberg-HIF
  Nu börjar serielunken även på bortaplan. Efter två riktigt roliga helgresor kommer en måndagsmatch med lite längre reseavstånd, drygt fyra timmar med bil om man frågar Google. Kopparvallen i Åtvidaberg är skådeplatsen, och om folk planerar att stämpla ut några timmar tidigare från jobbet borde vi kunna bli 50-100 man? Allt handlar om planering och prioritering.

  MÅNDAG 22 MAJ
  Öster-HIF
  Vem saknar Allsvenskan när man har bortamatcher i Växjö? Vi minns bortapremiären 2013 när vi intog Myresjöhus Arena med buller och bång (och en del rök och eld). Avståndet mellan Olympia och Myresjöhus Arena är ungefär 18 mil, så vardagsmatch till trots, ett par hundra ska vi väl kunna bli? Avspark 19.00.

  SÖNDAG 4 JUNI
  Falkenberg-HIF
  Försommarmatch i Falkenberg en söndag på Falcon Alkoholfri Arena (fniss). Den här behöver väl ingen längre introduktion? Allt under 1000 man är icke godkänt. Vi snackar om en dryg timmes bilresa enkel väg, och Kärnan kommer säkert ha ett prisvärt alternativ. Ren lathet och oförmåga att planera är det enda som kan sätta käppar i hjulet för ett rejält följe här.

  SÖNDAG 18 JUNI
  Dalkurd-HIF
  Domnarsvallen i Borlänge blir en ny bekantskap för många av oss, och nya arenor är alltid roliga att besöka. Eftersom att det är en bit att resa ska vi vara tacksamma för att matchen spelas en söndag klocka 15.00. En Kärnanbuss, ett gäng lokala HIF:are och en del sneare? 100-150 man känns väl rimligt?

  MÅNDAG 26 JUNI
  Värnamo-HIF
  Finnvedsvallen i Värnamo kommer att knappas in på många GPS:er den här eftermiddagen. Måndagsmatch i Småland är ju ändå rätt kul, inte minst mitt i sommaren. Avspark 19.00. Avstånd från Olympia? Ungefär 17 mil, med andra ord klart överkomligt för den som vill stötta laget på plats. 200+ HIF:are kan nog skaka liv i det småländska samhället.

  LÖRDAG 29 JULI
  Syrianska-HIF
  Södertälje Fotbollsarena är inte landets mest upphetsande plats, men lördagsmatch är alltid kul. Och härifrån har vi en del roliga minnen. Det var ju här Peo Ljung och Özkan hade sin verbala duell för ett gäng år sedan efter att Peter Larsson avgjort på övertid. Hoppas att många HIF:are tar sig för att pissa på svensk fotboll. Avspark 16.00.

  LÖRDAG 5 AUGUSTI
  Norrby-HIF
  Tråkig match kanske du tänker, men då har du fel. Norrby spelar nämligen på Borås Arena och vid det här laget är dess bortasektion välkänd för oss HIF:are. Här har vi stått för en rad läktaruppvisningar genom åren och den här gången blir motståndet på läktaren förmodligen ungefär detsamma som vi är vana vid. Lördag, sommar och grym bortasektion bäddar för ett skapligt och högljutt följe.

  Se så, börja planera, ta ledigt, snacka med polarna. Vi ska vara grymma på bortaplan i år!