Södra support!

Under 2012 kommer supporterkulturen kring Helsingborgs IF utvecklas ännu mer. Detta året kommer en satsning ske för att utveckla och stärka stödet från Södra Ståplats, Olympia. Alla som står på Södra Ståplats idag och nya arenabesökare som vill stötta laget verbalt och visuellt är välkomna att ställa sig vid oss.

Vilka är vi?
Vi är fyra personer som tagit initiativet och skapat en samanhörighet… och gemenskap som heter Södra Support. Södra Support är ingen förening eller gruppering med ledarskap eller medlemskap utan alla är välkomna och ställa sig tillsammans med oss och stötta Helsingborgs IF. Vi står för en positiv supporter- och läktarkultur och således accepteras INGENTING som kan skada klubben HIF och dess supportrar.

Ordningsfrågor
Vi tar avstånd från allt som inte hör hemma på en fotbollsarena! Så som opassande bettende t.ex. politiska utspel eller ställningstagande, pyroteknik eller någon typ av våld! OM det sker att någon beter sig på ett sätt som skadar klubben så kommer detta tas med denna person direkt på plats och uteslutas ur klacken då denne riskerar att dra med oss andra som verkar för något gott.

Mål
Vårt huvudmål är att skapa en stämning och ett stöd till Helsingborgs IF på Södra Ståplats. Vi vill fånga upp den yngre publiken och ge dom en identitet och tillhörighet på läktaren för att skapa en gemenskap och en självsäkerhet bland oss med det gemensamma brinnande intresset för HIF. Alla killar och tjejer oavsett ålder, religion, ursprung är välkomna att ställa sig vid oss och hjälpa till att stötta fotbollslaget. Kravet är enkelt: Ge ALLT för vårt HIF och ställ upp på att aldrig smutskasta klubben i vårt hjärta. Vi vill inte att folk ska flytta ner från sektion 37 utan vi vill väcka intresset för supporterkulturen hos personer som redan idag befinner sig på Södra Ståplats och rekrytera kommande arenabesökare.

2012
Tidigare har ”klacken” på Södra Ståplats haft en plats längst österut på läktaren, nu kommer man dock förflytta sig en del meter mot mitten av läktaren. Mer info om platsen kommer!

Under säsongen kommer det tryckas upp tröjor med texten Södra Support och dessa kommer säljas för samma pris som det kostar att producera tröjan.

Vi kommer även ha en gemensam samling på Olympia Pub & Pizzeria där man har tid att lära känna varandra bättre och skapa en bra gemenskap (då man under matcherna lägger den mesta kraften/tiden på att stötta laget). Vi ser gärna att alla också åker tillsammans till bortaresorna med den officiella supporterklubben Kärnan.

Väl mött på Södra Ståplats under säsong 2012!

Facebook-grupp


Comments are closed.