Pokalfinal 2012, FCK-Horsens

Efter en sen hemkomst från Kalmar och för få timmars sömn tog jag över till Skandinaviens huvudstad Köpenhamn på torsdagen för att bevittna den danska pokalfinalen mellan FCK och AC Horsens. Tänkte skriva några rader om det.

Vi var ett gäng från Sundets Pärla som tog turen över till huvudstaden på torsdagsförmiddagen. Efter att ha mött upp en vän från Hamburg på huvudbangården gick vi till samlingspuben – City Bar. FCK:s ultras samlas nu för tiden där och inte på gamla klassiska Livjägarkrogen, av olika anledningar.

Efter att ha hälsat på en del folk och tagit en öl eller två var det så dags att gå emot arenaområdet. I gemensam samlad marsch, med mycket pyro och tåg, gick vi genom centrala Köpenhamn emot området kring Parken.
Väl där var det inte dags att gå in på arenan. Runt hörnet från Parken finns en stor, just det, park. Där hade UC ställt upp en grill samt stånd med öl- och ciderförsäljning. Det var dags att ladda upp med en parksamling. Runt omkring i parken gick tifofolk och samlade in pengar. Grillen tändes på ett lustigt sett med en bengalisk eld och stämningen var på topp. Det enda som kunde varit bättre var vädret.

Väl inne på arenan stod vi som vanligt på Sektion 12, trots att det var danska förbundet som anordnade matchen. Horsens, som är en liten klubb i Danmark, var många på plats. Hela kortsidan samt delar av sittplats. Tydligen är pokalfinalen en viktig tradition i Danmark. Dock hörde man endast Horsens ett par gånger trots deras antal. Kanske beror det mest på att det var så bra håll-igång där jag stod. En pyroshow till spelarnas välkomst följdes av skönsång matchen igenom. Hittade ett klipp med lite bilder:

Matchen vanns av FCK efter ett ganska sent mål. Var själv tvungen att ta hem direkt efter matchen på grund av jobb. Hörde dock att det hade firats i Köpenhamn enda in på morgontimmarna.

Grattis till segern! HBG/CPH.


Comments are closed.