Levande Ståplats

Fick en förfrågan från Levande Ståplats att publicera ett blogginlägg åt dom! Självklart hjälper vi dom med det!

”Vi har under årets gång arbetat lite i det tysta med flaggor, medlemsrekrytering och olika arrangemang på södra. Vi är i dagsläget 16 medlemmar i Levande Ståplats och våra medlemmar är mellan 15 och 20 år gamla. Vi startade med vårt ”projekt” i början av februari när vi började med att samla in pengar helt ideellt från medlemmarna i gruppen. Vi lyckades samla in ca 1000 kronor som vi sedan använde till att köpa en overhead apparat, tyg samt flaggpinnar. Inför matchen mot Aik i Supercupen hade vi tillverkat ett 10 tal flaggor som vi delade ut till folket på södra och de gav en önskad effekt och det verkade som att stämningen redan där hade lyfts till en högre nivå än det tidigare varit på läktaren. Sedan har vårt arbete flutit på bra, vi har hunnit med att tillverka 6 två-pins, 1 relativt stor banderoll, 3 hängflaggor samt ca 30 viftflaggor. Vi har även inlett ett väldigt positivt samarbete med tHIFo, som resulterat i att vi fått ta över Södra Stå banderollen samt ”Ståplatsreducering – Nej tack” banderollen och att vi dessutom fått tillgång till delar av tHIFos flaggförråd där vi får lov att använda oss av en del flaggor till matcher, detta är något vi uppskattar väldigt mycket! Samarbetet med tHIFo har även gett oss möjligheten att arrangera tifon på södra och det gjorde vi framgångsrikt i matchen mot Gais där vi hade ett mindre flagghav samt i matchen mot Aik, där vi försökte oss på något lite mer organiserat. ( Forumet – Sida 9 för bilder). Självklart har vi också ett samarbete med Södra Support och det är mycket tack vare dem vårt arbete varit så framgångsrikt, de har inte bara hjälpt till med att informera folket på Södra om tifon utan de har även manat på folk under matcherna vilket är en väldigt stor bidragande faktor till att södra faktiskt blivit som det blivit år 2012. I början av året var det många som misstog oss för att vara Södra Support, vi vill inflika att Levande Ståplats inte ÄR Södra Support, vi är en DEL av Södra Support och skillnaden på det vi arbetar med är ganska stora. Södra Support jobbar mer med att organisera södra och att samla ihop folk på läktaren medan vi i LS jobbar med det visuella såsom tifon, flaggor och även att mana på folk om att sjunga på matcherna och tillsammans kompletterar vi varandra på ett mycket bra sätt!

I framtiden planerar vi att syssla med precis samma saker som vi sysslat med hittills, vi ska tillverka flaggor, vi ska organisera tifon, vi ska försöka rekrytera fler engagerade och aktiva medlemmar, vi ska vara representerade på så många bortamatcher som möjligt och vi ska med Södra Supports hjälp fortsätta den positiva utvecklingen av Södra.

Vi vill även passa på att inflika att om det är någon som är intresserad av vad vi gör eller att gå med i Levande Ståplats så är det bara att komma ner på södra på valfri match och snacka med oss eller PMa signaturen ”LS 12” här på Bakgatans forum.”


Comments are closed.