Supporterråd 30/5 – del 2

• Vi pratade om HIF-appen som har lite barnsjukdomar nu i början, ingen av de närvarande  från HIF hade den tekniska kunskapen för att kunna besvara vissa av frågorna kring detta. Men vi ser naturligtvis till att framföra informationen till rätt person. HIF ligger långt framme med att jobba med denna teknik och både förbund och andra klubbar sneglar på oss.

• Johan G tog upp diskussionen kring utrymningsvägar från 37 då de nu gulmålade trapporna och gången framför måste hållas fira från åskådare. Svensk lagstiftning med brandmyndigheten som kontrollorgan ställer detta kravet på HIF.
Från brandmyndighetens sida har man på förslag presenterat en handlingsplan med reducerat antal platser på sektion 37 om HIF och supportrarna inte lyckas hålla trapporna fria. HIF kan då successivt komma tvingas minska antalet platser på sektionen till det antal då utrymningsvägarna är fria.

Naturligtvis hoppas ingen att detta ska behöva ske. Så därför vädjar HIF om att supportrarna respekterar fria utrymningsvägar (trappor och gången) och ständigt upplyser och jobbar med denna fråga i sina led och på forum. Johan G ska tillsammans med publikvärdar ta fram informationsblad som man kan dela ut till supportrarna som eventuellt inte vet om detta och står i trapporna.
Vidare skall ny större och tydligare skyltning sättas upp på sektionen. HIF avser att allt detta skall vara klart till nästa match 2 juli, med viss reservation för försening med tanke på semestertider!?

• Rickard Nilsson HIF lyfte även fram det goda initiativet som kommit från Kärnan där man vill jobba vidare med supportertankar och deltaga i en kongress i Istanbul. HIF med sina samarbetspartners har delvis gjort denna resa möjlig genom lottförsäljning och jobbat fram ett prisvärt alternativ för resa och boende. Man sponsrar Kärnan med halva summan som ett utbildningsbidrag för denna resa. Mer info kring detta hänvisas till Niklas Persson samt Fredrik Malmberg Kärnan.

Nedan lite kortfattat om  vad som skall avhandlas.

 

För att uppmuntra och för att få en större inblick i hur andra länder arbetar med supporterfrågor arrangeras det en ”Football Fans Congress (EFFC) 2012, i Istanbul 13-15 juli.
En intensiv helg med föredrag, paneldiskussioner, olika workshops kring bl.a nedanstående frågeställningar: Supportrarnas önskan om matchtider i Europa Hur ”uppgjorda matcher och korruption” fördärvar fotbollen SLO diskussioner då detta redan är aktiverat i flertalet länder i Europa

STORT TACK FRÅN MIG! Nästa supporterråd kommer HIFs SLO Alexander Ström att kalla till, han kommer ta över den rollen jag har haft kring dessa möten, samt skriva anteckningarna. I samband med detta vill jag bara tacka för möjligheten jag haft att lära känna väldigt många bra personer, fått möjligheten att jobba med intressanta frågor och bidra på ett sätt som gynnar, utvecklar och stimulerar människor, fotbollen och HIF på ett väldigt bra sätt.

Jag vill önska Alexander all lycka till och är övertygad om att vi alla, HIF, supportrar, myndigheter mm som gemensamt skapat något väldigt bra tillsammans nu kommer gå in i en ny fas för att fortsätta skapa något ännu bättre.

Mvh Johan
Vid tangentbordet Johan Grevåker


Comments are closed.