Kärnans resor drar igång igen – IFK borta först ut!

Efter en längre tids diskussion har vi kommit fram till att vi nu är redo att göra ett nytt försök med resorna. Vi har fått garantier från HIF:s grupperingar, reglerna har undertecknats, fler än en bussansvarig ska i möjligaste mån finnas och en uppstyrning av infon ska bli verklighet såväl på internet som IRL. Det är upp till oss alla att se till så att resorna styrs upp igen! Förstör du på resorna förstör du för många andra HIF:are, och HIF, med. Utan ett fungerande resealternativ som styr upp resorna pålitligt och regelbundet kan många utan bil, tillräckligt med pengar eller kontaktnät få svårt att ta sig till resorna.

Men NU kör Skånes stolthet igång igen! Vi har lärt oss av det förflutna, men nu ser vi framåt! Dags att fokusera på det som gör oss till Allsvenskans kvalitativt bästa bortafölje igen: röststyrkan, den hårdhudade jag-dör-innan-jag-ger-upp-inställningen och passionen!

Många goda minnen har vi, där vi vekligen visat prov på vår röststyrka. I början av 2000-talet kunde vi sjunga ut IFK på Gamla Ullevi trots stort numerärt underläge. Vi fick av en DIF-supporter, något överdrivet men ändå, höra att vi med våra 100 man på Råsunda 2005 lät lika mycket som 2000 AIK:are på Norra stå. T o m de normalt så oinitierade, och i sina ”klackrankingar” godtyckliga, tidningarna anser att vårt bortafölje är röststarkast per capita i Allsvenskan.

2006 mötte vi Gefle på Råsunda i en cupfinal – Svarta-Blixten-resan. Över 1000 HIF:are tog sig upp och gav ett annars väldigt ödsligt Råsunda färg och karaktär. Vissa i HIF:s organisation pratar fortfarande om hur bra stöd vi gav på den matchen och om hur fett det vore om vi alltid vore så många!

Elfsborg borta 2011 är ett annat lysande exempel på vår oöverträffbara röststyrka och inställning. Vi jagade guldet, som alla ni förutom de med guldfiskminne borde komma ihåg. Vi hamnade i underläge. TROTS det stod de ca 1500 HIF:arna för en av de högsta ljudtopparna någonsin, när de försökte lyfta laget med ”kom igen HIF!” till guld.

Och då ska vi inte bara prata om alla de tillfällen, på långväga matcher mot Syrianska och Gefle en vardag (tack vare ett veligt förbund och TV-bolagens alltför stora makt), där ett mindre antal HIF:are kunnat göra sig ordentligt hörda och spelarn har förbluffats av detta efteråt.

Det är dit vi vill tillbaka. Vi ska fortsätta att ha en järnvilja på läktaren SAMTIDIGT som vi successivt ökar våra antal! Vi vill växa, för även om vi relativt sett låter fruktansvärt mycket med få resande vill vi nå ut de många fler av de drygt 10 000 HIF:are som regelbunder besöker Olympia – och då har vi inte ens pratat om alla de andra! Det är SÅ vi får de där riktiga ljudtopparna – de man kommer ihåg!

IFK borta, efter uppehållet, är första steget mot att visa var skåpet ska stå. Efter en småknagglig start och många förändringar i klubben behöver spelarna vårt stöd – det är i motgång de behöver det som mest!

Pris: 250 kr. Medlemskap krävs.

Biljetter köpes på klädaffären och samarbetspartnern Sweet & Tender eller i boden bakom Södra.

Avgångstider kommer. Vi kommer också att gå ut med när biljetterna har släppts.

Nyhet till denna matchen är att vi, efter medlemmarnas önskemål, har infört ett internetbetalningsalternativ. Vi är i full färd med att färdigställa det alternativet; som det ser ut nu blir det klart vilken dag som helst. På detta sätt hoppas vi det blir bekvämare för er att köpa biljett.

Ni har väl inte heller missat att ni i Kärnan-boden kan köpa biljetter och souvenirer med kort? Förresten såg vi att man efterfågade priser till alla botaresor för resten av säsongen. Eftersom det har varit resestopp har vi inte kunnat göra det än, men det kommer lite längre fram – antagligen efter vårt nästa möte (som hålls ca en gång i månaden).

Vi komme lite längre fram att göra en formaliserad eftersökning av bussvärdar. Vi har redan nu uppemot tio namn som anmält sitt intresse, men det hela måste slutföras med så det blir slag i saken. I samma veva kan vi köra en uppdatering om internetbetalningsalternativet. Stay tuned!

Alla till Götet!


Comments are closed.