Guide Manchester.

Så tar du dig runt i staden:

Lättast att ta sig runt i Manchester är med hjälp av spårvagn. Trots storleken på staden är centrum väldigt litet men kompakt, nära till allt. Från flygplatsen går tåg in till stationen (Piccadilly Station). Till höger utanför utgången från flygplatsen finns en rulltrappa med en bro över vägen, där går tågen. Kostar drygt £5 t/r.

Här spenderar du kvällen/natten:

Manchester har som de flesta städer i England otroligt många pubar och bra uteliv. I stadens centrum finns ett område som heter Spinningfields, där det mesta finns. Ett par exempel på vad du kan spendera kvällen/natten:

Printworks: Är som ett stort komplex med pubar/restauranger och livemusik där Hard Rock Café sticker ut mest. Ligger i området Spinningfields. Tiger tiger finns även på samma gata och är väldigt populär bland studenter, billig öl! Blandad musikstil väldigt mycket och spelar ofta radiohits. Pubar som är värt ett besök inom området är Sinclairs Oyster Bar (Skön uteservering, stor!), O’Sheas (Bra utbud på ale), The Old Monkey. Finns ett stort ölutbud överlag på Spinningfields.

42nd Street & 5th Avenue: Mycket indiemusik typ Franz Ferdinand och Kaiser Chiefs. Mycket yngre folk, bra priser över lag.

Mat/restauranger:

I Manchester hittar man Chinatown, ett eget område med enbart Kina och Thaimat till bra priser. Curry är givet när man är i England, Curry Miles är en lång gata lite söder om centrum som enbart består av detta. Annars är maten som den är överallt i England flottig, tråkig men ändå underbar!

Shopping:

I centrala Manchester ligger köpcentrumet Arndale där enormt många butiker finns att tillgå. Precis utanför stadens centrum ligger The Trafford som har över 200 butiker att välja på, spårvagn lättast hit. Det finns några guldkorn att besöka när man är i Manchester, bla. Oi Polloi och Size som ligger mitt i centrum.

Attraktioner och sevärdheter:

För den som vill se Old Trafford finns denna möjligheten. Spårvagnen avgår från centrum mot Altrincham, hoppa av vid hållplatsen Old Trafford. Finns guidade rundvandringar på arenan och butik för den som vill leka turist. Annars är det upp till vad man själv vill göra, finns mycket att välja på. Imperial War Museum ligger i Manchester, absolut värt ett besök om man har tid. Gratis inträde! Skulle man tröttna på Manchester så ligger Liverpool bara drygt 5 mil bort, staden fick ett rejält lyft efter att man var kulturhuvudstad 2008 och är otroligt nyrenoverad och fräsch. Bland annat med ett unikt utomhus köpcentrum på tre våningar. Går tåg ofta till bra priser.

/ Patrick


Comments are closed.