Polsk riksdag.

Åsikter är som rövhål, alla har ett. HIF har i mina ögon gjort bort sig big time gällande tillmötesgå sina lojalaste kunder, supportrarna. Utanför västra läktaren rullar texten ”Fotboll skall ses live” eller liknande på en reklampelare riktad mot nyfikna trafikanter längs med mellersta Stenbocksgatan.

Att se fotboll live och få uppleva stämningen i en avgörande match är svårslaget. Att stå utanför och missa detta gör jävligt ont. Jag är ledig den 8:e Augusti när vi möter Slask i returen men många andra är det inte, i alla fall inte 18:00 en onsdag. HIF har alltså godtagit tiden 18:00 istället för en senareläggning för att TV skall kunna visa två matcher samma dag. Den andra matchen, ett jippo-inslag mellan Man U och Barca i Göteborg med start 20:45. Så här skriver HIF.se…

” När det uppdagades att vår match krockar med en annan match samma kväll, så kom det två förslag. Att byta dag, till tisdag eller spela 18:00 på onsdag. Det är en oerhört viktig match och vi vill inte spela på tisdag vilket skulle innebära en dag mindre vila efter Sunderland-matchen. Därav återstod 18:00 på onsdagen.

Det är inte den mest optimala tiden, men vi har spelat kl 18 tidigare utan någon direkt kritik mot det och det låg i tankarna när vi gick med på 18:00. Med all respekt, så tror vi inte publikbortfallet är i den utsträckning som befaras. Det är klart att någon blir drabbad och visst är det oerhört olyckligt om det drabbar  supportrar som troget alltid stöttar HIF.”     

Med andra ord, din support betyder jack shit. Man kunde lirat på tisdag och då på en supportervänlig tid men en jippomatch på lördagen (HIF-Sunderland) sätter käppar i hjulen för detta. Man kunde också valt att lira en timme senare på onsdagen men uppvisningsmatchen i Göteborg med start 20:45 gör att HIF i så fall hade gått miste om ett par 100-lappar… Den moderna fotbollens ansikte blir allt tydligare för varje dag. Fotbollen är inte längre din och min, den tillhör media och eventpersonen.

Tillbaka till det här med åsikter. Jag kommer som sagt inte gå på matchen, för mig spelar digniteten mindre roll, det är principen som supporter jag väljer att stå utanför. Vad du gör är upp till dig. Jag önskar att HIF går vidare, tro inget annat.


One Response to Polsk riksdag.

  1. Pingback:Vilket ben skall vi stå på? | Bakgatan