Samla ihop styrkorna!

Alla har vi förstått att marknadskrafterna styr den moderna fotbollen. Det senaste exemplet är den tidiga matchtiden i tävlingsmatchen HIF-Slask. Den får underkasta sig träningsmatchen mellan Barcelona-Manchester United. Årets (så här långt) viktigaste hemmamatch för HIF blir bortknuffat till sämre matchtid i tv-tablån. Tv-bolagen rankar matcher efter tittarsiffror och sponsorintäkter, inte efter det sportliga. Trist utveckling.


HIF själva har säkert fått en funderare efter ramaskriet från supporterhåll till att man gick med på speltiden där flertalet medlemmar i HIF utanför kommunen missar matchen. Ambitionen från klubben bör ju vara att över 10-12 000 kommer till europamatcherna, inte som nu när det blir 5-6000?! -Ett glest och tyst Olympia är det sista vi vill ha!
Nu har kraft och engagemang lagts på detta som istället kunde vara till något mer positivt för hela klubben. Nu ogillar vi läget och men samlar ändå styrkorna till matchen! Vi är mästare och ska spela i Europa igen! Gör vi det bra och får in de där viktiga ”pengarna”, då säljer vi oss dyrt till de där bolagen som tror sig veta hur fotbollen ska styras!
– Vi ses på Olympia eller någon annanstans!
Bästa hälsningar ”Göingen”


Comments are closed.