Inför lottningen till CL – Kärnan har kollat upp alternativ!

På vårt möte igår diskuterade vi igenom alternativen och hade redan inför det kollat upp lite olika förslag.

I korthet resonerade vi så här:

Anderlecht: bussresa med hotellalternativ. Den resa vi absolut, SOLKLART, kan dra iväg bussar till. Vi hoppas kunna fixa ett bra hotellerbjudande i stil med Liege!

Basel: svårt. Längre bussresa än man tror. Visst skulle den gå att fixa till, men totalt skulle priset per person uppgå till uppemot 1500 kr. Flyg finns för betydligt billigare slantar, varför vi är tveksamma till att vårt alternativ skulle ha någon vidare konkurrenskraft. Detta är lite som situationen med Wroclaw, där vi anordnade buss till ett pris som var högre än flygbolagens. Mot Basel skulle prisskillnaden vara BETYDLIGT större.

Celtic: ett mycket intressant alternativ. Alla flyg vi undersökt är dyrare än man tror (ca 3000 om man inte vill ha en mellanlandning på över 24 timmar…).

Vi kan mycket väl chartra ett flyg till denna matchen. Tidigare chartrade flygresor som andra klubbar gjort har inte kostat många hundralappar mer än reguljärbolagen – och då jämförde vi med en resa där flyget fick stå i Glasgow i två dygn! Vårt alternativ skulle innebära hemresa, som man för enkelhetens skull får fixa själv, enbart efter ett dygn. Det är alltså möjligt att priset inte blir lika högt.

Vi väntar på prisuppgifter, som säkert ska kunna skakas fram redan i eftermiddag – precis som de till Bryssel. Vi kan inte lova något med flyget då vi inte vet vilket förslag vi får. Klart står dock att detta är den andra resan, tillsammans med Bryssel, där vi kommer att försöka anordna resa.

Borisov: inget alternativ som vi ser det. Vi uppmanar HIF:are att kolla upp egna alternativ.

Zagreb: likaså.

Vi återkommer när lottningen är klar OCH vi har ett alternativ klart.

Detta ska bli sjukt spännande, det är en sak som är säker!


Comments are closed.