Om tifot till hemmamatchen mot Celtic

tHIFo har en viss tradition av att leverera på viktiga Europamatcher. När HIF kom långt i Europa League 2007/2008 hade vi tifon i play off-matchen mot Heerenveen på Olympia, varje gruppspelsmatch på hemmaplan samt i den efterföljande hemmamatchen mot PSV Eindhoven.
I alla matcher var trenden likadan. Stiliga tifon på och kring Sektion 37.
Detta är något vi valde att knyta an till i den viktiga hemmamatchen mot Celtic.

Vi hade länge pratat om att ha något i Europaspelet. Vi ville satsa på en stor och viktig match. Därför blev hemmamatchen mot Celtic perfekt för vårt ändamål. Matchen var den viktigaste på länge och tillika play off-match till Champions League. Olympia var utsålt och spelarna behövde allt stöd de kunde få.

Sektion 37 är en bra sektion att ha tifon på av flera anledningar. En anledning är att man inte behöver begränsa sig till sektionens storlek. Bara för att ett tifo utgår från 37:an, betyder det inte att tifot inte kan vara större än 37:an. Det finns gott om ytor framför och på sidorna av sektionen. Just dessa ytor nyttjade vi denna gång.

En stor OH-flagga syddes. Randig i rött och blått. Efter att symaskinen fått jobba hårt i ett par veckor testades även OH:n på läktaren, för att vi skulle vara säkra på att den gick hela vägen ner.
Parallellt med detta målades banderollen som skulle utgöra tifots budskap – Skånelands härskare.
Typsnittet på bokstäverna och motivet i mitten av banderollen är speciellt utvalt för att estetiskt passa med vartannat samt förstärka innebörden i budskapet. I bakgrunden av banderollen vajar den mäktiga OH-flaggan.

Som ni har sett på bilderna hålls banderollen upp inne på plan, strax framför hörnflaggan. Detta är ett nytänk. I detta tifo har vi inte låtit oss begränsas av något utan tänkt i nya banor och kommit på innovativa lösningar.

Resultatet är vi mycket nöjda med. Tifot var uppe en bra stund och spelarna samt Olympiapubliken fick den extra kick som behövs i viktiga stormatcher som dessa.

Slutligen kan vi meddela att allt material som detta tifo bestod av kommer sparas och användas i andra konstellationer.

Som vanligt riktar vi ett tack till våra bidragsgivare som gjort detta möjligt. Utan era bidrag blir det inga tifon.
Nu ska vi snart börja jobba för fullt igen. Vem vet vad framtiden har att bjuda på?

Rödblåa hälsningar från tHIFo, HIF:s tifogrupp


Comments are closed.