Kim Jong Il-ligan.

”Indianerna stoppade inte invandringen, nu bor de i reservat.”

Ja, jag vet, ingen vidare jämförelse men jag hittar inget mer passande ”citat”, se bort från det möjliga rasistiska och ta fasta på innebörden istället. Den moderna fotbollen visar sitt fula tryne allt mer och vi böjer oss inför den samma. Sätter vi inte ner foten nu, kommer vi i framtiden hunsas runt som en skock får.

Med det stundande derbyt i en nära periferi är det sagt att våra rivaler SKALL åka buss direkt till Olympia. Gör man inte detta kommer man inte in på matchen heter det. Frågan är bara hur polisen, klubbarna och övriga inblandade kommer att göra när det visar sig att mångtaligt ljusblå inte rättar sig i ledet utan tar tåget till Sundets pärla. Man gräver sin egen grav om det usla förslaget/tvånget med att bussas till arenan går i drift.

Hur skall mffarna agera då? Vad skall vi göra? I mitt tycke gör man det sämre av de två alternativen som finns att tillgå för att visa sitt missnöje. Enligt uppgift kommer man ta tåget och med ett eventuellt rejält med stök i centrum som följd. Man borde istället till en början föra en dialog med beslutsfattarna, visar sig detta vara en envägskommunikation borde man bojkotta derbyt helt- och hållet.
Skall vi stöda en bojkott? Deras sak är vår sak, är ganska övertygad att vi kommer råka ut för exakt samma sak nästa år när det är derby i malmö. Men för att stöda krävs det att våra rivaler ställer sig bakom en bojkott till 100% och för en dialog med vår supporterförening.

Jag hatar mff mer än något annat, men för den sakens skull är jag inte beredd att se det lilla som finns kvar av den sanna supporterkulturen gå i graven. Avsparkstider mitt på dagen, plastmattor i högsta ligan, bortamatcher i fjällen en vardagseftermiddag och kontroll på vad som får skrikas på läktaren och nu arrangerade och påtvingade bussresor etc. etc.

Kim Jong Il bankar på dörren, så -Vad gör vi?


Comments are closed.