Om Bortom Sans bloggande på Bakgatan och Häcken på bortaplan.

Hej alla HIF-bröder och -systrar.

Bortom Sans har tidigare inte gjort några officiella uttalanden som grupp, mer än när vi genom ett gästblogginlägg presenterade oss i samband med starten av säsong 2010.

Ett par säsonger har gått och vår verksamhet börjar mer och mer ta form och utvecklas. Nu känner vi att det är tid att starta en blogg på Bakgatan för att då och då göra officiella uttalanden från oss som grupp. Vi tänker berätta om vår verksamhet och våra ståndpunkter. Vi  var exempelvis medverkande och drivande i processen kring motförslaget till tvångsbussningen av mff-supportrar i kommande derby, vilket gav ett lyckat resultat. Nu kommer vi raskt vidare till nästa fråga.

Bara tre dagar efter derbyt, torsdagen den 27:e september, möter vi Häcken borta. Vi skriver i denna fråga under på Supporterklubben Kärnans inlägg och glädjes åt att man tar tag i frågan. Andra gången denna säsong drabbas vår klubb av TV-bolagens klippande och klistrade av matchtider som ska skräddarsys efter deras tablå. Matchen mot Häcken startar 18:00 en vardag. Detta för att det ska visas hockey senare på kvällen. Inte acceptabelt.

Vi anser att fotbollen ska anpassas efter åskådarna som är på plats, skapar stämning och gör sporten till vad den är. Inte efter soffpotatisarna framför TV:n som ska serveras en helkväll med olika sportevenemang. Om detta fortsätter kommer stödet på matcherna utarmas. Sporten kommer inte vara lika attraktiv och till och med TV-bolagen kommer i längden förlora på detta. Vem tycker det är kul med fotbollsmatcher utan stämning på läktarna? Om inte tiderna anpassas så att det blir rimligt för supportrarna att ta sig till matcherna i tid, så kommer supporterstödet drabbas väldigt negativt. Det är inte rimligt att behöva ta semester för att ta sig från Sundets Pärla till en match i Göteborg.

Vi anser i likhet med Kärnan att en protestaktion är på sin plats. Konkret anser vi att total bojkott ackompanjerat med banderoller och pressutskick krävs. Vi är redo att göra vårt för att skapa banderoller, ta med dem och se till så att de sitter uppe ordentligt under matchen, även om det denna gång ska kosta några av oss en sur semesterdag. Men det krävs också att övriga HIF:are är med på tåget, även om det tar emot. Man vill ju inget hellre än att stötta sitt lag. Men endast banderoller biter inte. Vi måste göra detta ordentligt. Vi måste handgripligen visa hur tråkiga tillställningarna blir om supporterkulturen, medvetet eller omedvetet, motarbetas på detta vis.

Vi vill ha respons från övriga HIF:are på detta, innan vi skrider till verket och börjar tillverka banderoller. Ska vi slå till, ska vi slå till med kraft. Här krävs en bred enighet och en vilja att genomföra detta. Supporterklubben och Bortom Sans har bestämt sig, har du?

Diskutera gärna vidare i tråden om vår blogg: http://www.bakgatan.se/forum3/viewtopic.php?f=1&t=3455

Bortom Sans, för publikanpassade avsparkstider, emot TV-styrd fotboll.


Comments are closed.