Derbytifo!

Vi jobbade tidigt med olika idéer kring ett derbytifo. Förslagen diskuterades, prövades, stöttes och blöttes tills vi landade i ett förslag.

Vi har många gånger gjort tifon som hyllar klubben. Vi har hyllat spelare, nuvarande som gamla legendarer. Vi har firat 100 år med tifon. Lyft fram minnen från förr som ett gammalt smeknamn eller ett gammalt klubbemblem. Den här gången var det dags att hylla supportrarna. Sektion 37 med omnejd. Södra Ståplats. Olympias sydöstra hörn som sjunger match ut och match in, oavsett hur det går på planen.

Vi började tidigt sy flaggorna som skulle utgöra stommen i tifot. Stora megasizeflaggor syddes i mängder för att täcka Sektion 37, samt delar av Sektion 36, Sektion 25 och Södra Ståplats.
En del mindre flaggor syddes också till ett speciellt ändamål. Även några extra stora flaggor syddes till ett visst ändamål.

Vidare fortskred arbetet med att sy ihop, skissa och sedan måla en mini-OH som fick ta plats mitt på Sektion 37. På OH-flaggan målades Sektion 37:s logotyp, som vi även använt i andra mindre flaggor och banderoller tidigare.
Slutligen syddes, skissades och målades banderollerna som sedan skulle hållas upp framför hela tifot.

Flaggor och infolappar placerades på matchdagen ut. OH:n fästes i mitten av 37:an. Runt OH:n placerade vi de mindre flaggorna vi sytt, för att OH:n inte skulle skymmas allt för mycket. De extra stora megasizeflaggorna hölls upp av tifoarbetare nedanför Sektion 37. Framför allt detta hölls banderollerna upp. ”HJÄRTAT AV OLYMPIA”.

I likhet med vårt tifo till hemmamatchen emot Celtic begränsade vi oss inte till 37:an, även om tifot utgick därifrån. 36:an, 25:an och Södra inkluderades vilket bildade en fin helhet och en vacker derbyinramning.

Ofta får vi frågan om vad som händer med allt tifomaterial efter tifona. Minns i den stora randiga OH-flaggan vi hade emot Celtic? Den klipptes ner och av den sydde vi dessa nya stora flaggor. Där fick vi verkligen valuta för våra kära bidragsgivares gåvor.

Vi tackar återigen för alla bidrag som gör detta möjligt. Nu går vi vidare från derbyt och jobbar mot nya mål. Kanske har vi inte sett det sista av tifogruppen detta år.

HIF-hälsningar från tHIFo, HIF:s tifogrupp.


Comments are closed.