Willkommen, Hannover!

Ingen högoddsare att de kommande par dagarnas samtalsämne är Hannover-supportrarnas invasion av Helsingborg. Idag släppte HIF bomben att den egna hemmapubliken – som redan har köpt biljett! – kommer att bli tvungna att flytta sig när man gör nästan halva Östra till bortasektion:

http://www.hif.se/Article.aspx?id=51348a77-7bea-455e-b776-833832cd3c16

Att tyskarna får en så stor del av Olympia stör mig faktiskt inte. De förtjänar det. Tusentals av deras supportrar kommer att göra resan upp till ”Schonen” – jeps, det är Skåne på tyska, på engelska heter det samma sak som en lastbil – för att stötta sitt lag, och vi står med en tom arena. Vad ska vi göra? Räkna med att fittmongona som utgör sisådär halva vår vanliga hemmapublik – och som stannade hemma mot holländska ligaledarna! – behagar dyka upp? Sorry, men står vi där med tomma läktare och det dyker upp en helvetes massa tyskar och viftar med pengar… Jag hade sett det som tjänstefel om vi inte släppte in dem.

Vad som däremot stör mig är hur inihelvetes uselt det hela har hanterats. Som någon skrev – en lobotomerad krukväxt hade hanterat situationen bättre än vår biljettorganisation! SJÄLVKLART visste alla med minsta koll redan i vintras att vissa lag vi skulle kunna möta i Europa har massiva bortaföljen. SJÄLVKLART skulle beredskapen funnits redan innan årskorten gick på marknaden! Det minsta man kan begära är att alarmklockorna skulle ha ringt när Hannover dök upp i lottningen. Men inte ens det. Inte ens EFTER att supportrar hade uppmärksammat HIF-ledningen på att tyskar köpte upp på hemmasektioner förmådde man kontrollera händelseutvecklingen!

Som medlem i HIF ställer jag mig frågande till hur det kan vara så att vi ställer höga krav på spelare och tränare – och byter ut dem när vi inte tycker de håller måttet! – medan det år efter år inom organisationen finns personer på relativt höga poster som uppenbarligen inte har den blekaste aning om vad de sysslar med? Hur fan kan det komma sig? Och för er som inte är mer insatta – jo, det påverkar i allra högsta grad vår sportsliga konkurrenskraft om vi har en flock clowner på kansliet som inte kan hantera en match i Europa utan att reta upp de få trogna som faktiskt GÅR på matcherna! I slutänden är det ofta så att den med mest pengar vinner, och idag har vi personal som är ett stort hål i vår plånbok.

Jag har tjatat om det förr, men just denna länk förtjänar att poppa upp igen:

http://www.bakgatan.se/forum3/viewtopic.php?f=17&t=3464

På tal om clowner så var söndagens obligatoriska hånande av Mjällbyspelare – vanligtvis Asper – lika kul som vanligt. Personligen är jag inte så jävla imponerad av ”Aaaasper” men läktarkommentarerna höll hög klass. För att inte tala om Justin Bieber-fans-reaktionen på Hälleviks schampoo-reklampelare Legolas. Över huvud taget var denna på förhand menlösa höstresa till Hällevik en påminnelse om vad fotboll handlar om – nämligen att ha kul. Självklart skulle jag aldrig säga något så dumt efter en derbyförlust, men på det stora hela handlar grejen om att dra iväg med polarna, ta ett par öl, få sig ett rejält jävla gapflabb och säga oförskämda saker till främmande människor i shorts och dobbskor. Att inte fler verkar tycka så och istället stannar hemma när matchen inte betyder något förvånar mig.

Nästa hemmamatch innebär ett besök av P-O Ljung. Utan att ha full koll på allt spela bakom kulisserna – den som har läst senaste Offside är kanske klokare? – har jag fortfarande en dålig smak i munnen över hur han fick lämna. Jag räknar kallt med att jag inte är ensam och att trotjänaren och titelplockaren Ljung kommer att få en massiv hyllning på Olympia. Därför är det också viktigt att vi ser till att redan nu mobilisera – Åtvid hemma får ALDRIG ske igen! Så jaga polarna redan nu. Vi har fyra hemmamatcher kvar i år. Sen kryper vi in i det flera månader långa käppakrig-och-plastlag-på-tv-helvete som kallas vinter.


Comments are closed.