Bortom Sans bojkottar hemmamatch i Höör

Den 1/3 2014 spelar HIF sin första tävlingsmatch för året. En hemmamatch mot Ljungskile som spelas i Höör. Höör, alltså inte vår egen hemmaplan Olympia.

Bortom Sans anser att det må vara sin sak att träningsmatcher läggs på olika orter utanför Helsingborg, men att tävlingsmatcher där Helsingborgs IF har hemmaplan alltid ska spelas på Olympia, vår hemmaplan sedan 1907.

Vi ser Svenska Cupen som en viktig turnering då den exempelvis kan generera i europaspel.
Vi vet att anledningen till att HIF väljer att spela i Höör är rent ekonomisk. Vi vet att HIF förlorar pengar på att värma upp Olympias plan till denna match. Vi vet att denna lösning är ekonomiskt bäst för HIF. Vi är ändå emot detta och väljer att bojkotta.

Vi värderar fotbollens traditionella värden högre än de ekonomiska. Det viktigaste för en fotbollsklubb bör inte vara att alltid tjäna, eller i det här fallet, spara pengar. Traditionella värden exempelvis som att man spelar sina hemmamatcher i tävlingssammanhang på sin egen hemmaarena värderar vi högre.

Accepterar man engångsföreteelser idag kan de bli frekventa företeelser i framtiden. Helsingborgs IF är från Helsingborg. Vi reser gladeligen till föreningens bortamatcher, om de så spelas i Sundsvall eller i Tel-Aviv. Men till tävlingsmatcher på hemmaplan ämnar vi inte resa, om klubben har möjlighet att spela på Olympia men väljer att inte göra det.
Vi uppmanar övriga HIF-supportrar att också bojkotta.

På återseende mot Torslanda!


Comments are closed.