Nya förutsättningar för tifoverksamhet från och med 2014!

Som ni alla säkert vet så ödelades i det närmaste hela tifoverksamheten som tagit mer än tio år att bygga upp, genom en anlagd brand i tifoförrådet på Olympia. Det var ett hårt slag för tifoverksamheten men ur detta kommer vi resa oss. Det kommer dock, vare sig vi vill det eller ej, påverka de framtida förutsättningarna för tifoverksamheten. I detta inlägg ska vi i stora drag redogöra för de nya förutsättningarna.

Tidigare har mycket tifomaterial sparats i olika förvaringsutrymmen på Olympia. Material från tio år tillbaka i tiden har kunnat återanvändas, antingen i samma skepnad eller i ny skepnad genom att materialet omarbetats. Stora tygstycken, HIF-emblem, enfärgade eller flerfärgade flaggor har kunnat återanvändas i olika konstellationer vilket möjliggjort fler tifon, besparande av pengar och en omfattande återanvändning.

I dagsläget har tifogruppen mycket begränsade förvaringsmöjligheter. Visst tifomaterial kommer kunna sparas men det kommer vara väldigt begränsat.
Tidigare år har tifogruppen förvarat banderoller och flaggor från diverse supportergrupperingar. Detta kommer ta slut nu. Det finns inga möjligheter till att förvara detta. Tidigare har exempelvis tifogruppen i händelse av att banderoller/hängflaggor glömts kvar på läktaren kunnat ta vara på dessa. Detta upphör helt och hållet nu. Alla grupperingar eller individer måste framledes till 100 % ta ansvar för sitt tyg helt själva. Detta kommer också hänga samman med att större möjligheter kommer ges till att fristående grupperingar/individer skapar egna flaggor genom tifogruppen som plattform och ges utrymme att hänga upp dessa på läktaren.

Ett exempel är Sektion 37. Tidigare har tifogruppen alltid ansvarat för att exempelvis ”Skånes Stolthet”-banderollen längst fram på sektionen samt ”Fotboll är inget utan Supportrar”-banderollen på sidan av sektionen hängts upp varje match. Dessa banderoller kommer inte längre på regelbunden basis hängas upp på Sektion 37. Detta kan tyckas vara tråkigt, då dessa banderoller varit skräddarsydda för dessa ytor och år efter år dekorerat sektionen. Men det möjliggör också att fristående grupperingar/individer helt plötsligt får mycket yta att hänga upp egna banderoller/hängflaggor på.

Vart ska dessa banderoller/hängflaggor komma ifrån då? Ja, måla hemma själv går givetvis bra. Men för de som inte har möjlighet till detta kommer vi i början av säsongen att anordna en målarhelg där vi bistår med material och praktisk hjälp. Mer information om detta kommer komma som en separat nyhet när det närmar sig. Någon gång i maj månad hoppas vi kunna genomföra detta. Det är inte längre tifogruppens ansvar att producera och ansvara för banderoller/hängflaggor, det är allas ansvar.

Tifogruppen kan i egentlig mening inte ses som en ”supportergrupp” som tar något ansvar för att producera. tHIFo är en förening som utgör en möjliggörande plattform för alla HIF:are att skapa visuellt stöd för HIF. Om du som individ, eller om din supportergruppering vill använda tifogruppen för att skapa något som visuellt stöttar HIF är du välkommen att ta kontakt med föreningen. Det kan vara såväl banderoller/hängflaggor som stora tifon.

Under vintern har tifoengagerade HIF-supportrar av tradition målat detaljerade 2-pinsflaggor inför säsongen. Dessa möjligheter har inte funnits på samma sätt denna vinter. Istället har tifogruppen som möjliggörare för visuellt stöd beviljat inköp av färg, tyg och penslar till enskilda individer som målat HIF-flaggor hemmavid. Branden har tvingat oss att ta till kreativa lösningar. Ingenting är längre enkelt.

Detta var allt för den här gången. Nu fortsätter vi att tillsammans kämpa vidare för HIF.
Ses imorgon systrar och bröder. Som vanligt finns tifoengagerade HIF:are på plats med spannar vid insläppen!

”Vi fortsätter måla flaggor, men vi håller på att dö.”


One Response to Nya förutsättningar för tifoverksamhet från och med 2014!

  1. Pingback:Förtydligande angående de nya tifoförutsättningarna! | Bakgatan