Gästblogg: Nu finns bara ett fokus – framåt!

Jag har nu officiellt lagt 2015 bakom mig. Alla om och men, besvikelser och glädjeämnen, prestationer på plan och på läktaren. Inget som hänt spelar roll när vi nu blickar framåt och går in i fas 2 av vad som kommer minnas som ”Henrik Larsson-perioden” när historieböckerna om Helsingborgs IF ska skrivas. Eller visst, vissa grejer spelar roll. Som den första grund som lades på Södra stå.

Alla med lite koll på utvecklingen av Di Röes supporterkultur de senaste fem-tio åren vet att ”hardcorekärnan” växte under första året på nya Södra. Det var mycket beklagande och allehanda negativa rubriker om byggarbetsmiljö, läckande tak, dåligt hemmafacit men oavsett kan vi konstatera att ”de sjungande” var fler än 2014. Något som ska såklart ska tas med och byggas vidare på när nu 2016 äntligen snart sparkar igång på allvar. Försäsongen började mot Öster borta i en inomhushall i Växjö förra fredagen och känslan ”Äntligen” bland de runt tvåhundra HIF:are som hade gjort resan upp gick klyschigt nog att ta på. Det var uppenbart att längtan efter ståplatsläktare, doften av öl, grillat och nyklippt gräs, publiksorl, soldis och ljudet av en boll som passas mellan gubbarna på plan var stor.

Personligen kommer jag fortsätta stilla den stundtals svåra abstinensen med träningsmatcherna mot HBK och Helsingör men klimax lär vara totalt när vi tar oss an Gais den 20/2. Jag vet också många sångsugna pågar och töser som skaffade sin biljett direkt när de släpptes i tisdags och att gamla Södra kommer vara fullt med förväntansfulla och laddade HIF:are råder det inga tvivel om.

Jag har förresten noterat att vissa gaisare är sura för att de inte fått tillgång till fler biljetter. Förståeligt, för det harvande superettanlaget är detta givetvis årets största bortaresa. För oss handlar det om att ta ett första litet steg ut mot Europa. Det får dock råda viss sans i gnället. Gaisarna har fått cirka 10 procent av den redan väldigt begränsade kapaciteten och det är såklart betydligt fler HIF:are som inte kommer kunna vara på plats och se matchen.

Nåväl, för att knyta ihop säcken. Jag är faktiskt övertygad om att vi kommer göra en bättre säsong än förra året. Skit samma om jag blandar ihop min känsla med de sedvanliga naiva förhoppningar som man går och bygger upp under de mörka vintermånaderna. 2016 kommer vi få ännu fler sjungande på läktaren och sluta högre upp i tabellen. Vi kommer få se ett mer sammansvetsat gäng på plan och fler rättrogna på bortasektionerna runtom i landet. Vi är HIF, Skånes Stolthet, inget har och kommer någonsin att rubba oss. I år gör vi vår 26:e raka allsvenska säsong. Låt oss tillsammans göra det till en säsong att blicka tillbaka på med stolthet.

Din granne


Comments are closed.