Gästblogg: ”Å den ljusnande framtid är vår”

En välbesökt kick off med HD i nya baren. En Mjölkkossa som samlat in mer pengar än de flesta på förhand vågade hoppas på. En arena som börjar ta form som landets bästa och snart 1000 sålda årskort till Södra stå.

Listan på glädjeämnen kan faktiskt göras rätt lång och nu är den allsvenska säsongen bara en dryg vecka bort.

Utan att låta löjligt naiv vill jag ändå påstå att det finns en viss positivism kring klubben just nu. Visst, det ekonomiska läget är fortfarande prekärt och vi vet inte vem som blir ny klubbdirektör, men bakom dessa orosmoln kan vi ana en ljusare rödblå framtid. Och att både insatta journalister och spelarna själva vittnar om en sällan skådad sammanhållning i spelartruppen gör att man även har vissa förhoppningar på de sportsliga prestationerna under året.

Sammanhållning. Det blir nog ett nyckelord 2016, både på och utanför plan. Där är initiativ som Mjölkkossan oerhört viktiga eftersom de uppmanar till just det, att vi som bryr oss om HIF ska bidra på de sätt vi kan och se hur våra gemensamma insatser kan göra verklig skillnad för vår förening när den som mest behöver det.

Kollar man på experternas förhandstips så kommer vi hamna ungefär som förra året, i mitten eller strax därunder. Det är väl en rätt rimlig gissning antar jag. De blygsamma förväntningarna ger oss också goda möjligheter att slå ur underläge och jag är rätt övertygad om att vi på vår bästa dag kan slå precis alla lag i serien – hemma som borta.

Det är dock på läktaren som jag tror att vi kommer ta de största kliven framåt. Anledningarna till det är rätt uppenbara. Vi har en helt färdig hemmaläktare och en ny sportbar som blir en naturlig samlingsplats för oss supportrar. Viss skillnad mot att behöva sticka bort till HIF-hallen och tillbaka. Ni som varit i den nya baren kan också vittna om att den har alla förutsättningar att bli en rejäl succé så fort hotellobbykänslan tvättats bort en aning.

Så vad vill jag egentligen säga med det här inlägget? Att kampanjen ”Helsingborg – vi är på väg” som HIF nyligen lanserat inte bara är tomma ord. Det finns mycket som tyder på att vi faktiskt är på väg att resa oss efter några tuffa år. Kan vi få en bra start poängmässigt och bra uppslutning på hemmamatchen mot ÖSK den 7 april, så tror jag att säsongen 2016 kan bli riktigt kul.

Och om jag känner Kärnan rätt kan vi se fram emot en Röd lördag redan den 16 april.

Med en dryg vecka kvar hoppas jag att vi tillsammans kan ge säsongskortsförsäljningen en rejäl knuff framåt. Om inte annat så kan du väl köpa några hemmapremiär-biljetter till familj eller vänner? HIF:s erbjudande 3 för 300 är generöst – utnyttja det!

Om 11 dagar drar det igång. Se till att vara med redan från början!

PS: En sak till. Vi har ju en ny tifogrupp som ska sätta färg på Olympia. Det tror jag är jätteviktigt och jag önskar grabbarna all framgång i det arbetet. Det är också upp till oss ”vanliga” supportrar att bidra med en slant när vi ser en tifo-bössa.

/Belo Horizonte


Comments are closed.