VÅRENS OCH SOMMARENS RESOR!

awayd

Seriespelet närmar sig och då passar det väl bra med en guide till vårens och sommarens bortamatcher? Vilka möter vi var och när? Givetvis för att du i god tid ska kunna planera in resorna. Ja, det är två resor i cupen först, men dessa räknar vi med att folk har koll på vid det här laget.

SÖNDAG 9 APRIL
Varberg-HIF
Bortapremiär på en helg, kan det bli bättre? Påskbergsvallen i Varberg ska invaderas av HIF:are och Kärnan har redan börjat fylla sina bussar. Hit går det också utmärkt att ta tåg och bil. Vi snackar om en resa på ynka 14 mil. Här borde vi väl bli en bra bit över 1000 rödblå? Avspark 14.00.

LÖRDAG 22 APRIL
Gais-HIF
Lördagsmatch i Göteborg! Vågar man hoppas på tågresa i Kärnans regi? Oavsett, här blir vi många. Pubsamling känns givet och vi kan nog alla erkänna att den här matchen kittlar lite mer än Frej borta, om än marginellt. Avspark 16.00 på Gamla Ullevi, så bättre förutsättningar är svåra att hitta. 1000 man här också?

MÅNDAG 8 MAJ
Åtvidaberg-HIF
Nu börjar serielunken även på bortaplan. Efter två riktigt roliga helgresor kommer en måndagsmatch med lite längre reseavstånd, drygt fyra timmar med bil om man frågar Google. Kopparvallen i Åtvidaberg är skådeplatsen, och om folk planerar att stämpla ut några timmar tidigare från jobbet borde vi kunna bli 50-100 man? Allt handlar om planering och prioritering.

MÅNDAG 22 MAJ
Öster-HIF
Vem saknar Allsvenskan när man har bortamatcher i Växjö? Vi minns bortapremiären 2013 när vi intog Myresjöhus Arena med buller och bång (och en del rök och eld). Avståndet mellan Olympia och Myresjöhus Arena är ungefär 18 mil, så vardagsmatch till trots, ett par hundra ska vi väl kunna bli? Avspark 19.00.

SÖNDAG 4 JUNI
Falkenberg-HIF
Försommarmatch i Falkenberg en söndag på Falcon Alkoholfri Arena (fniss). Den här behöver väl ingen längre introduktion? Allt under 1000 man är icke godkänt. Vi snackar om en dryg timmes bilresa enkel väg, och Kärnan kommer säkert ha ett prisvärt alternativ. Ren lathet och oförmåga att planera är det enda som kan sätta käppar i hjulet för ett rejält följe här.

SÖNDAG 18 JUNI
Dalkurd-HIF
Domnarsvallen i Borlänge blir en ny bekantskap för många av oss, och nya arenor är alltid roliga att besöka. Eftersom att det är en bit att resa ska vi vara tacksamma för att matchen spelas en söndag klocka 15.00. En Kärnanbuss, ett gäng lokala HIF:are och en del sneare? 100-150 man känns väl rimligt?

MÅNDAG 26 JUNI
Värnamo-HIF
Finnvedsvallen i Värnamo kommer att knappas in på många GPS:er den här eftermiddagen. Måndagsmatch i Småland är ju ändå rätt kul, inte minst mitt i sommaren. Avspark 19.00. Avstånd från Olympia? Ungefär 17 mil, med andra ord klart överkomligt för den som vill stötta laget på plats. 200+ HIF:are kan nog skaka liv i det småländska samhället.

LÖRDAG 29 JULI
Syrianska-HIF
Södertälje Fotbollsarena är inte landets mest upphetsande plats, men lördagsmatch är alltid kul. Och härifrån har vi en del roliga minnen. Det var ju här Peo Ljung och Özkan hade sin verbala duell för ett gäng år sedan efter att Peter Larsson avgjort på övertid. Hoppas att många HIF:are tar sig för att pissa på svensk fotboll. Avspark 16.00.

LÖRDAG 5 AUGUSTI
Norrby-HIF
Tråkig match kanske du tänker, men då har du fel. Norrby spelar nämligen på Borås Arena och vid det här laget är dess bortasektion välkänd för oss HIF:are. Här har vi stått för en rad läktaruppvisningar genom åren och den här gången blir motståndet på läktaren förmodligen ungefär detsamma som vi är vana vid. Lördag, sommar och grym bortasektion bäddar för ett skapligt och högljutt följe.

Se så, börja planera, ta ledigt, snacka med polarna. Vi ska vara grymma på bortaplan i år!


Comments are closed.