KN’s rapport från årsmötet.

Mitt intryck är att betydligt fler yngre än vanligt fanns representerade. Ni satt ju där nere – jag satt långt upp och det gjorde ca 15-20 andra ansikten jag kände igen med. Även om de skalliga huvudena fortfarande kraftigt dominerar sikten när man tittar ner är de inte i lika extremt stor majoritet som för ca fem år sedan.
Tänk också på att vi inte har speciellt många medelålders HIF:are överlag, då HIF låg så långt nere i seriesystemet på den tiden. Tänk vad som kommer att hända med åldersbalansen om bara en tio år… De yngre kommer att få en allt tyngre ställning på mötena – den möjligheten tycker jag att vi ska ta! Som vanligt är det de yngre som ställer frågor på mötet (de få frågor som väl ställs). Ytterligare en anledning att dyka upp – ifrågasättande behövs som ett solklart led i föreningsdemokratin.

Ett bra årsmöte i positiva tongångar. Adde efterlyste mer humor – jag visste inte att vi ens hade en ”ambassadörsmedlem – och han fick det med. Sadiku svor, Danne härmade Uronens finska och Adde Malmberg hånade Björn Ranelid… :)

Kaj Stenbergs totala – och sannolikt avsiktliga – felräkning av antalet mötesdeltagare som röstade för Patrik Svenssons motion är ju bara pinsam. Han uppskattade antalet med gula lappar till 20 när det, efter rösträknande, framgick att det i själva verket rörde sig om… 80! Skrattades gott åt det i hela lokalen. Lustigt att den största humorn på kvällen var just oavsiktlig! Bra anförande av Patrik för övrigt! 80 mot 178 är ingen enorm förlustmarginal. För några år sedan hade det nog inte varit så jämnt. Bara att köra på!

Rekordresultat i massor: överskott, försäljningar, souvenirer, sportsliga framgångar och sist men inte minst HIF-vänners lottförsäljning. Uppgick till 227 000 kr, vilket faktiskt är en rejäl och jävligt imponerande ökning! Kul med ordföranden (kommer inte ihåg namnet), som nästan ordagrant kör sitt standardtal år efter år. Aja, de ska ha en eloge.

Kostnaderna för personal och administration har ökat med sex miloner, vilket det med rätta undrades över. Det handlade som jag förstod det om ett par nyanställningar smat bonus – inte bara för spelare utan även för personal. Vi får bara akta oss så organisationen inte sväller alltför mycket. Driften gick… vad var det… fyra miljoner back?

Mariga-grejset fortsätter. Italienarna pekar på den italienska versionen av deras avtal medan HIF pekar på den engelska. Kommer att ta ett tag till. HIF räknar, klokt nog, bara med minimibeloppet som italienarna själva gått med på att betala i budgeten. Vidar redogjorde HIF för Ekstrand-transferns som exempel på att en värvning inte görs på en dag utan ofta är en lång och komplicerad process med turer fram och tillbaka. Sen kom de iofs med exemplet med Markus Nilsson; den värvningen gjordes på en dag typ.

Kapitaltillskottets avbetalning godkändes på revisorerna – som för övrigt var ovanligt positivt överraskade – inrådan. Summan kommer att betalas successivt på fasta tidspunkter under säsongen när HIF känner att de har råd och inte tar några risker, men om inget oförutsett (negativt) händer kommer allt att betalas i år.

Lite om arenan sades i slutet för de som ville stanna. Knappast något nytt som framkom där, mer än att HIF verkar vara mycket positiva till hur det kommer att arta sig.

Ja just det, de nya spelarna presenterades. Danne fick vara där framme och skämta till det lite med dem. Islänningen är klar på lån som ni säkert hört – hur långt vet jag dock inte. Tror det var till sommaren. Beskrevs som en RJ-kopia. Inte alls press/förväntningar på killen… Inte den snabbaste låter inte så bra i mina öron, men han skulle ha näsa för målet. Någon sa att det INTE rörde sig om lån med option på köp, vilket jag tycker låter helt värdelöst. HIF har väl sagt för ett par veckor sedan att man i fortsättningen kommer att satsa på just lån med option. Nu blir det annorlunda, vilket ger obehagliga PL-vibbar. Tänk så är han skitgrym – gör braksuccé. Vi vill köpa loss honom men hans klubb inser vilket guldklimp han förvandlats till och höjer priset som fan. Vi har inte råd, får släppa honom och måste på sommaren göra klart med en ersättare till en spelare vi kanske gjort oss mycket beroende av (så beroende vi blev av RJ). Det är såklart kryddat negativt, men risken finns där och det måste HIF vara med på.

/ KN


Comments are closed.