Gästblogg, -Dragningskraft!

Antingen har man det eller inte, dragningskraft alltså. HIF har dragningskraft på mig!
För undertecknad, född Helsingborgare men som numera bor 17mil från sundets pärla har det alltid varit så, haft dragning till rötterna och de rödblå! Kan även spela in att alla semestrar sen barnsben har varit i Kullabygden. Det har varit naturligt att åka med morbror till Olympia på hemmamatcherna och senare tid med kusiner och nu med mina egna barn. En kultur som vandrar vidare i generationer. Inget unikt egentligen men härligt att få vara med om. När HIF springer in på plan oavsett match är de alltid favoriter till vinst, en förlust är inte att tänka på för en HIF-are.

Genom åren har bländande anfallsspel varvats med hopplöst försvarsspel och laget har kollapsat i matcher mot svagare motstånd. Alla frågade sig varför fast man hade landets bästa anfallsspelare genom tiderna i laget. Just det, laget är alltid viktigast!
Men så kom då år 2010, vinster på historiskt svåra bortaplaner och leda allsvenska med tvåsiffrigt långt in i serien. Sidan 343 på text-tv gav en glädjerysningar varje dag. HIF blev något alla snackade om. Till och med mff-are som jag tyvärr ibland får dela hotellrum med på jobbkonferenser kunde man ana en viss återhållsam respekt. I och för sig gjorde malmö det lite bättre och kunde till slut vinna serien. Många i landet jublade och flera drömde sig tillbaka till 1979 då de turligt nådde final Europacupen genom sin dödgrävarfotboll. Hur det sen gick i höstas med deras europaäventyr var som att smälla sönder en uppblåst ballong.

HIF är fortfarande det senaste svenska laget i Champions League! Nu är vi där igen och ska kvala!
Säsongen 2011 tar alla med rödblått hjärta med sig som ett kärt minne resten av livet. Känslan i kroppen när laget hyllades efter varje match förra året gav balsam för själen! Speciella minnen är bortamatcherna i slutet av serien mot Elfsborg och Gais. Vilket drag klacken hade, mäktigaste jag upplevde faktiskt!

Givetvis blir det svårt att upprepa denna utklassning men med gemensamma krafter ska vi behålla vår unika vinnarkultur!
Hur ska det nu gå 2012? Försäsongen har hittills varit målfattigt och ett anfallsspel som blivit sönderlästa av mittenlag i Superettan. Flera nya unga spelare har i och för sig kommit till och ska bli varma i den röda tröjan.
Tränarstaben viftar ingen fara och förtroendet är fortsatt mycket högt!
-Vi ses på Olympia eller någon annanstans!

Bästa hälsningar ”Göingen”


Comments are closed.