Isande dimma men varm i hjärtat!

Ja då kom äntligen årets första tävlingsmatch!
Vaknar med pirr i magen som många andra HIF-are denna karga marsmorgon. Alla undrar hur ska det gå efter en den skrala försäsongen?
Åker ifrån soliga dagar i smålandskogen där tempen varit 15+ och där alla har bytt till vårkollektionen. När vi äntrar gränsen till skåneland blir sikten som mellanmjölk och bilens tempmätare visar knappt plus. Det blir en kall dag på Olympia…


Är med på pubsamlingen givetvis och förbrödningen floras i hela lokalen! Vi har en titel att försvara (nummer 1 av 3)  – inte klokt när man tänker på det.
Fullt på sektion 37 och en ny tapper skara på Södra sjunger med, – kul att se och höra!
Matchen börjar i dimman och nu är det tävlingsmatch! Pågarna står upp bra mot solnalaget och tigerviljan som har fattats på försäsongen finns där. Det nya mittbacksparet  Loret/Watta släpper inget förbi sig! (hur många har varit mittbackar de senaste 12månaderna i HIF?). Ingen vet.
HIF har några vassa chanser i första men spelet flyter inte riktigt hela vägen till forwards.
I paus inhandlas en mössa och en kopp kaffe för att överleva en halvlek till i kylan. Måtte det bli några mål i andra så vi kan hoppa oss varma.
Spelet lossnar för de rödblå och anfallsvågorna böljar fram som i de bästa dagar vi är vana att se. HIF blir några nummer större och aik får ge sig. Där och då är kylan borta och glädjen är total! Igen!
Ingen är mätt i Helsingborg för nu kör vi!
Bästa hälsningar ”Göingen”


Comments are closed.