Ett spelschema för icke önskvärda

Det har under de senaste åren varit mycket deprimerade tongångar uppe bland förbundspamparna över att publikintresset av vårt lands högsta fotbollsserie sakta men säkert dalat.

Det steg en aning under förra året och då var det klang och jubel uppe på kontoren.

 

Jag sitter här med vårt spelschema framför mig och har en känsla efter att ha kollat igenom det, vårt fotbollsförbund vill inte att folk ska gå på fotboll i det här landet, så enkelt är det bara…

Det är bara de 19 första omgångarna som är spikade just nu och jag kan konstatera att vi har hela 9 matcher som infaller på en helgdag (!!!) (fem hemma och fyra borta) det kunde varit ett stort jubel över detta men, våra helgmatcher hemma, alltså de matcherna som har potential att dra en del folk, står Elfsborg, Häcken, Syrianska, Norrköping och Kalmar för motståndet. Inget ont om dessa lag men det är inga lag som väcker så stort intresse för vanliga Svenssons som bara tycker det är kul att gå på lite fotboll nu när våren så sakta kommer smygandes.

För mig spelar motståndet på helg-hemmamatcherna mindre roll då det är en självklarhet att alltid vara på plats, något som dock spelar roll är motståndet som vi får på bortaplan under helgerna, för motståndet på dessa ytterst sällsynta matcher står Åtvidaberg (14.00), Sundsvall (16.00), Syrianska (16.00), och Elfsborg (16.00) för motståndet. Alltså 75% av matcherna med en resa på minst 6 timmar, tack för att vi fick underbara möjligheten att få så här ROLIGA resmål under helgerna när de flesta är lediga!

 

Samtidigt som vårt förbund lagt sådana här spelschema under de senaste åren så har också  kommentarerna om att ”vi måste blicka mot England och ta efter deras så kallade ”Englandslagar” och så vidare och så vidare” haglat i media och sure ta ni hit era älskade Englandslagar (men ni borde kanske ta hit en annan polismyndighet i samband med detta…men det kan vi ta i ett annat inlägg) men ska ni tvunget blicka mot England så ta även efter det positiva de här där borta på öarna  (läs deras spelschema).

Premier League spelas som säkert alla vet till största delen på helgdagar, med vissa undantag då det har spelats cupmatcher under helgen, detta hade, om man kollar på Canal+’s tv-tablå som alltså äger tv-rättigheterna till Allsvenskan, inte varit någon omöjlighet även i Sverige.

Ska man göra det enkelt och bara kopiera en vanlig PL lördag (tre avsparkstider 14.00/14.30,16,00 och 18.30 svensk tid för er som inte vet) rakt av så ser Canal+ sändingar ut på följande sätt imorgon mellan 14 och 20.

Man börjar klockan 13.45 (alltså ungefär då en studio för 14.00 matchen kunde startat) med att visa lite FC Barcelona TV, verkar extremt intressant!

Man fortsätter sedan med lite reportage om Allsvenskan i 10 minuter innan årets första Allsvenska match visas sedan fortsätter det med reportage om allsvenskan i en halvtimme efter att den Allsvenska studion avslutats och efter det är det sedan La liga show.

 

Fotnot: Just nu är det lite snålt med tider mitt på dagen på grund av ett snart avslutat hockeyslutspel men med helgschema under resten av säsongen hade jag överlevt med vardagsmatcher under de första 4 omgångarna.

 

Vad jag kan se finns där alltså utrymme att visa en match klockan 14 och en match efter som börjar klockan 18, precis i tid till den första Spanska matchen börjar.

Under varje allsvensk omgång är det åtta matcher och en helg har två dagar, detta ger alltså fyra matcher per helgdag, det kan Canal+ lösa genom att visa en match klockan 14, två matcher klockan 16 och en match klockan 18 t ex under både lördag och söndag.

 

Så Svenska Fotbollsförbundet, ta ert fotbollsmördar schema och kör så långt upp i stolgången det bara går och gör ett humant spelschema!

 

Och till alla rödblåa brödrar och systrar, trots förbundets skitschema, vi ses i Peking!


Comments are closed.