Gräsliga beslut.

Snacka om knackig inledning, 1X2. Totalt 4 poäng. En klar missräkning men samtidigt har inte Allsvenskan varit speciellt traditionell, bruksgäng som t.ex. Åtvidaberg har redan plockat årets skörd, allt detta på dörrmattor. I dag fick de äntligen bekänna färg på en fotbollsplan och det talar väl sitt tydliga språk? Väck med dörrmattorna! Det snackas om ekonomisk dopning, men aldrig om att skitklubbar fuskar sig till resultat när man väljer bort något av fotbollens viktigaste fundament. Elitlicensen som skall hålla klubbarna i tyglarna är ett stort jävla skämt. Jag anser att HIF och andra klubbar verkligen sätter ner foten nu. Det är inte längre på lika villkor.

Skall pissklubbar som Åtvidaberg, IF Plastborg, Peking mfl. få lov att använda sig av fusket så skall klubbar som tillhandahåller fotbollsplaner få ett ekonomiskt stöd från fotbollsförbundet. De stålar HIF lägger ner vintertid med planvärme ovan- och under samt allmän skötsel med en anställd ”green keeper” året runt är pengar man istället kunde lagt på fetare nyförvärv exempelvis.

Svenska fotbollsförbundet, öppna plånboken och kompensera de klubbar som vill spela fotboll på det sättet det är tänkt. Bara då kan vi närma oss en rättvis Allsvenska! Ni som tycker som jag och pysslar med det sociala nätverket Facebook bör gå med i gruppen som vill göra uppror mot plastmattorna.


Stoppa konstgräset i svensk fotboll! 

Ståplatsreduceringsdebatten pågår för fullt. Ståplats är i mitt tycke den enskilt viktigaste inkörsporten till en fortsatt fungerande supporterkultur. Priserna är ofta förhållandevis låga jämfört med sittplats, det är också här man satte sin fot för första gången och fick känna av stämningen. Hade man (SVFF) fått som man velat hade alla arenor i Sverige varit ”all seaters” och på så sätt tror jag att vi inom en överskådlig framtid hade upplevt tystare- och en mer jippobetonad fotboll. Detta får inte hända, alla skall kunna ha råd att gå på fotboll. Du skall själv få lov att välja om du vill sitta eller stå.

Man vill plocka bort ståplats för att man anser att säkerheten inte kan uppfyllas etc. etc. I finare ord betyder detta att man vill att ”pöbeln” dvs. vi supportrar skall plockas bort. Nu senast i matchen mellan AIK och Blow It så fick andretränaren i  Prioritet finans ett mynt kastat i huvudet. Myntet kom från sittplats, vart är debatten om att plocka bort stolarna på våra arenor?

I övrigt, ggg-aaa-iii-sss, -HATA GAIS! Samling på O’learys imorgon vänner!


Comments are closed.