Gästrespons på polisens direktiv!

Kom in ett mail som ville tacka polisens kommenderingschef för informationen och det goda jobbet inför derbyt. Jag tar mig friheten och lägger in polisens information som gått ut först:

Derbyinformation
Inför fotbollsfesten 10 maj HIF-MFF

Jag vill hälsa alla välkomna till torsdagens Derbymatch i Malmö. Från polisens sida kommer vi att göra vårt yttersta för att alla skall känna sig både välkomna och väl bemötta. Vår målsättning med polisinsatsen är att skapa trygghet och säkerhet för allmänhet och fredliga supportrar. Ni som möter oss skall uppleva vårt arbete som positivt och professionellt.

Vi kommer att erbjuda de av er som kommer med tåg en trygg och säker väg att ta er till och från Malmö central som blir av och påstigningsstation. Marschvägen blir den samma som förra året, uppgång via Anna Linds plats därefter Citadellsvägen, Mariedalsvägen, Lorensborgsgatan och slutligen Stadiongatan fram till Stadion. Marschen tillbaka sker samma väg fast tvärt om. För den som önskar kommer det även att finnas ett bussalternativ. Väl medvetna om att detta inte är den närmaste och mest önskvärda marschvägen från er sida så har vi även undersökt och övervägt möjligheten till avstigning vid Triangeln. Bebyggelsen och miljön gör dock att vi inte kan garantera er den trygghet och säkerhet som vi eftersträvar så därför är Centralen det enda alternativet. Jag beklagar detta men hoppas på er förståelse. Det allra viktigaste för mig är att ni erbjuds en trygg väg till stadion och får möjlighet att komma i tid till matchen.

Väl mött!
Patric Heimbrand
Polisens kommenderingschef

Och svaret från våran glada resenär:

Hej rara Patric,
Tack för att du som arrangör hälsar mig välkommen till er kommendering. Det är trevligt att du hälsar oss välkomna, lite mindre trevligt att vi inte delar samma tro i vad som är väl bemötande, eller för den delen ett välkomnande – men jag ska lära mig att uppskatta batongslag och hundbett, tror nog det är min attityd det är fel på där. Vill även därför tacka för att du talar om för mig hur jag ska uppleva ert bemötande, så jag slipper tänka i fortsättningen.

Vidare så vill jag tacka för att du säkerhetsställer min resa. Har nog allt läst i tidningen om lasermän och gängkrig i den där staden. Låter livsfarligt, tacka vet jag mindre farliga resor såsom till Istanbul eller Sarajevo, då kan man vara trygg även utan ert stora beskydd. Personligen så har jag absolut ingenting emot att gå en halvtimme extra för att slippa nedfallande takpannor från den farliga bebyggelsen runt Triangeln. Imponerande att ni i era led tänker så långt. Promenader är ju dessutom bra för hälsan, extra bra blir det nu med en så sen avgång – kommer ju till och med bli en joggingtur av det! Så i ett svep fixar ni så jag blir trygg, slipper tänka och blir vältränad på en gång. Tack så innerligt!

Ps. Kan ni inte börja köra bussar för mig till alla matcherna? Ds.

/Glad resenär


Comments are closed.