Nu avslutas ligorna…..

Nu börjar det dra ihop sig i Europa och en del ligor avgörs redan nu till helgen. Det är framför allt fem ligor som är intressanta för HIF. Ekstaklasa i Polen, Bundesliga i Österrike, Corgon Liga i Slovakien, LAIKI Bank League på Cypern samt Gambrinus Liga i Tjeckien. Vi behöver ”rätt” vinnare i minst två av dessa fem ligor för att bli seedade. Det ser bra ut och redan nu i helgen kan det faktiskt bli klart! Så här är läget och så här blir vi seedade!

Ekstraklasa

 1. Slask Wroclaw 53p
 2. Ruch Chorzow 52p
 3. Lech Poznan 51p
 4. Legia Warzawa 50p

I Polen avslutas ligan på söndag och Slask Wroclaw sitter i förarsätet! Det enda lag som kan gå om oss här är Lech Poznan. Lech möter Widzew Lodz på bortaplan. Slask Wroclacw möter Wisla Krakow hemma, Ruch Chorzow spelar hemma mot Lechia Gdansk. För vår del räcker det att något av Slask Wroclaw eller Ruch Chorzow vinner så är saken klar! Spelar Lech Poznan lika eller förlorar är saken biff i vilket fall! Eurosport 2 visar Lech Poznans match på söndag med start 17.00 för den som vill följa det live!

Bundesliga

 1. Red Bull Salzburg 56p
 2. Rapid Wien 53p
 3. Austria Wien 48p

I Österrike måste det till att Rapid Wien vinner ligan för att vi ska ha ett österrikiskt lag bakom oss. Det är fyra matcher kvar och det ser väl sådär ut. Red Bull Salzburg är ett ganska starkt lag och har gått om Rapid som ledde serien inför omstarten efter jul. Sista omgången spelas den 17 maj.

Corgon Liga 

 1. MSK Zilina 55p
 2. Spartak Trnava 53p
 3. Slovan Bratislava 52p
 4. Senica 50p

I Slovakien är det enda lag som har högre rankingpoäng än oss just MSK Zilina som leder serien just nu. Fyra matcher kvar av säsongen och just nu leder Zilina sin match när vi är inne på stopptid. Finns en chans att Slovan eller Tranava kan gå om och hoppet lever här!

LAIKI Bank League

 1. AEL 65p
 2. APOEL 63p
 3. Omonia Nicosia 60p
 4. Anorthosis 59p

På Cypern kör dom ett slutspel med de fyra första lagen i slutet av säsongen. Det återstår 2 matcher och i helgen spelas AEL – Anorthosis och APOEL – Omonia. Här kan alltså ligan avgöras imorgon om AEL vinner och APOEL förlorar! APOEL och Anorthosis är de lag som rankas högre än HIF och får inte vinna ligan här!

Gambrinus Liga

 1. Slovan Liberec 61p
 2. Sparta Prag 57p
 3. Viktoria Plzen 56p

Här står hoppet till att Slovan Liberec vinner! Det återstår tre matcher och ikväll spelar Slovan Liberec hemma mot Slovacko som ligger i mitten av tabellen. Vinst för Slovan ikväll och det ser bra ut för dom! Minst fyra poängs ledning med två matcher kvar ska dom inte tappa!

 

Som ni ser så ser det ganska bra ut får oss att bli seedade. Redan ikväll kan Slovan Liberec ta ett stort kliv mot sitt guld och imorgon kan AEL avgöra ligan på Cypern, även om det inte är av egen kraft. På måndag eller tisdag hoppas jag komma med en uppföljning om hur det gick! Förhoppningsvis är det klart då att vi blir seedade! Nu lägger vi fokus på att kross GIF Sundsvall imorgon!


Comments are closed.