Senaste nytt från tifogruppen

Mycket har hänt på tifofronten under första halvan av säsongen och nu ska vi försöka ge er en kortfattad återblick.

Säsongen 2012 är tHIFo’s tionde år som tifogrupp. Detta tänker vi framförallt fira med ett tifo någon gång under säsongen. Går vi långt i Europa och får en het match där kan det vara ett alternativ, annars får vi hitta ett annat tillfälle.

Tifosäsongen inleddes lite annorlunda än den brukar. I flera år har vi haft flagghav i hemmapremiärerna och detta är inget som vi har övergett. I år valde vi dock att göra en stilren koreografi bestående av 2-pins på Sektion 37. De diagonalt uppdelade färgfälten med ett HIF-emblem i hörnet under signaturen ”X5” (fem titlar i rad) skapar ett stilrent tifo på Sektion 37 i säsong 2012’s hemmapremiär. Se bild här:

Vidare kan vi meddela den glada nyheten att vi inlett ett samarbete med initiativet Levande Ståplats. De är en grupp unga supportrar som tillsammans med Södra Support har gjort ett fantastiskt jobb med att få liv i läktarstödet på klassiska läktaren Södra Ståplats. Levande Ståplats har givits möjlighet att ta del av vårt tifomaterial för att göra Södra till en mer visuellt levande läktare. Varje match har de haft flaggor på läktaren. Ibland fler, ibland lite färre. I hemmamatchen mot AIK styrde de upp en mindre koreografi med 2-pinsflaggor. Vi är mycket glada över att fler än vi själva tar aktiv del i HIF:s visuella stöd och ser fram emot att se mer aktivitet på Södra Ståplats framöver. Här ser ni en bild från AIK hemma:

Vi har också avhandlat ett mindre trevligt derby i Malmö. Vad vi kan ta med oss är i alla fall att vi lyckades genomföra ett nyskapande tifo. Vi delade upp läktaren diagonalt och hade röda ark på ena sidan och ett flagghav bestående av en salig mix på andra sidan. Tanken var att skapa en kontrast mellan de stillsamma arken och flagghavet där viftflaggor och 2-pins – gamla som nya – fick pryda läktaren. Detta signerat med en välmålad banderoll med texten ”Mästarna”. Det är glädjande att vår derbypublik klarade av att genomföra detta tifo helt perfekt eftersom planen var något mer avancerad än tidigare på Malmös bortasektion. En sak som vi är mindre nöjda med i detta tifo är färgnyansen på arken. Detta är inget vi kunde påverka utan det är ett fel från leverantören. I och med detta kan vi meddela att vi till nästa gång kommer byta leverantör. I övrigt genomfördes tifot hur bra som helst. Tyvärr fick vi inte så många bra bilder på det eftersom vår fotograf (en 18-årig tjej) blev utsatt för myntkastning av mff-klacken. Kanske borde de spara sina mynt och skänka till sin egen tifogrupp då deras tifo totalt havererade och får ses som ett stort misslyckande. Hur som helst så blev det några bilder och här ser ni en av dem:

Slutligen ska vi redogöra för de senaste insamlingsresultaten:

HIF-AIK (Supercupen, vi samlade endast i halvtid):  1649 kr.

HIF-IF Elfsborg: 7614 kr.

HIF-Mjällby: 4543 kr.

HIF-GAIS: 4409 kr.

HIF-AIK: 4861 kr.

Kom ihåg att ni även kan stötta vårt arbete via vårt Bankgiro: 380-4853.

Ses mot Häcken bröder och systrar!


Comments are closed.