Alexander Ström, -Vår röst?

Har stött på Alex under en månads tid i samband med mina frekventa besök på Sweet & Tender. För ett gäng veckor sedan berättade han att han sökt platsen som SLO i HIF. Jag hade som sagt innan propagerat för att jag ville se Linus Jensen på posten och är väl fortfarande kluven. Inte för att jag har något emot Alex, men av den enkla anledningen att jag vet vem Linus är och han är förankrad i vår supporterkultur samt ett välkänt ansikte på läktaren.

I onsdags förstod jag att Alex fått posten då han var medbjuden av HIF till derbyt men fick inget bekräftat pga. olika arbetsrelaterade orsaker. I fredags blev det alltså officiellt och på lördagen träffade jag honom för en ”intervju”.

Alex jobbar för närvarande i Landskrona som elittränare i simning. Själv är han bördig från Linköping men pga. jobb och ”flickvänsituationen” är han numera Helsingborgare. Han tillträder som SLO tidigast 1 juli då hans anställning hos Landskrona avslutas.

Jag ifrågasatte honom direkt första gången jag träffade honom på Sweet & Tender. I stil med, -Vem fan är du? Varför tror du att du kan vara den som för vår talan då du inte har några band på vår läktare? Dialekten?

3 simpla ”frågor”, nästan som en afrikan som hamnat i den vitaste myllan i Skåne kunde ha ställt. Men ack så befogat tycker jag. Utan att känna sig trängd eller för den delen se så där förvånad ut så förstod han vad han har för höga berg att bestiga. Han stod på 37an mot Mjällby- och AIK för att skapa sig en hum om vilka vi var, en plats som han säger sig vilja stå på i fortsättningen också.
Jag frågade givetvis om detta var ett sett att ”flirta” med oss, likaså det här med att han förespråkade ”engelsk supporterkultur” som han hade yppat i HDs artikel. Men han menade på att om han skulle föra vår talan så gällde det att försöka skapa ett förtroende hos oss. Sen att han gillade det han var med om var bara ett plus.

Han var noga med att påpeka att hans uppgift som SLO inte går ut på angiveri utan det är helt- och hållet polisens arbete och inget han tänkt delta i. Att han som ”outsider” klampar in på våra domäner ville han förmedla med att han går in med fräscha ögon och kan själv bilda sin uppfattning. Han påpekar om- och om igen att han är ”vår man”, dvs. den som skall föra vår talan och inte springa HIFs ärenden.

Mina egna personliga tankar kring Alex är att han är en schyst grabb som vill göra ett bra jobb, för vår räkning. Om han är rätt man återstår att se. Avslutningsvis lovade Alex med att jobba på skånska dialekten…

I övrigt föreslog jag att han skulle kontakta Kärnan för att köra en ”talarkväll” där fler får bilda sig en uppfattning samt att han kunde presentera sig bättre för den målgrupp han är tänkt att representera.

Mycket mer än så här finns inte att återge, tiden får utvisa om HIF valt rätt.


Comments are closed.