Vi växer

I takt med att Stockholmsjävlar numera är en förening växer vi så det knakar. På derbyt mot Malmö var Retro fullt av HIFare till den milda grad att hela stället var rött och blått. För er som känner till det så brukar vi alltid ha sektionen längst in i restaurangen bokat till oss men nu var vi fyllde vi upp hela lokalen. Pricken över i kom när en av oss bad personalen att dra igång På gator röda och blå innan avspark och samtliga stämde upp i allsång. Det var fanimej så man fick gåshud. Hur den kvällen sedan slutade har det ordats nog om och därför låter jag det tillhöra det förgångna.

Istället kan vi väl prata om Häckenmatchen! Visst, den var inte perfekt men det var så himla skönt att se att vi kunde göra mål. Den där orosklumpen i magen släppte äntligen när Finnbogason och Nordmark visade var skåpet skulle stå. Framförallt känns det som att Nordmark behövde de där två målen för att känna sig ordentligt säker i sin roll i våra vackra rödblåa färger. Och visst, Atta saknas i försvaret, men vår backlinje läcker i nuläget inte mer än någon annans. Kan vi spela på samma sätt mot Kalmar i morgon, med den där viljan som inte riktigt lyst igenom tidigare, är jag övertygad om att vi kommer plocka med oss poäng från den matchen.

Slutligen var det ett glädjebesked att det kom över 10 000 personer mot Häcken. Detta trots nederlaget i Malmö. Det är i sådana lägen vi måste stå upp för vårt lag och visa att vi alla delar deras rödblåa hjärtan. Vi som publik bildar tillsammans med laget och lagledningen föreningen HIF och det är tillsammans som vi kan motarbeta hinder och gå emot segrar. Nästa steg är tre poäng i morgon. Låt oss ta det!


Comments are closed.