Väla Centrum Arena…

Tillbaka från landet som Vägverket glömde, och jag tänkte helt snabbt droppa ett helt vanligt blogginlägg. Nej, det blir inga bilder på dagens outfit, men normalt sett är vi ju nästan mer i krönike-land, så för omväxlings skull så…

– Jag vet inte om vi börjar hitta tillbaka till formen eller ej efter den usla säsongsstarten. Men faktum är att vi i de två senaste matcherna i perioder har spelat riktig bra fotboll. Nu mot Kalmar var första halvlek kanon.

– Pär Hansson är fan helt sjukt bra. Jag kan bara komma på en liten svaghet, och det är att han inte dominerar sitt straffområde i luften. Annars är han komplett. Stod för en galen insats idag, och var ensam ansvarig för att vi åkte hem med poäng.

– Hur många var vi? 120-130 man? Någon som har andra bud? Klart är i alla fall att Kärnans resestopp drabbade vårt följe, och jag hoppas verkligen många dyker upp på supportermötet och hjälper till att hitta en lösning för hur vi ska få fungerande resor igen.

– Ja, det är smidigt för oss bortasupportrar på vardagsmatcher med en arena precis ute vid E22. Men företeelsen att smälla upp en fotbollsarena ute vid ett köpcentrum utanför stan är fullkomligt vidrig. En fotbollsarena ska vara en levande och integrerad del av sin stad – inget jävla drive in-nöje för uttråkade bönder.

– Vad händer med Connys coachning? Vi var tillbakapressade en lång stund i andra innan kvitteringen kommer. Framförallt var problemet att vi inte fick fast bollen på offensiv planhalva och kunde hämta andan. Vem som hade varit perfekt för den uppgiften? Alvaro. Vem som inte kom in förrän tio minuter återstod? Alvaro. Fullkomligt obegripligt.

– Lilla Kalmars sittplatspublik är mer engagerad än vår.

– Vad hände med vår läktarkultur? Sen när sjunger vi oavbrutet en och samma sång i fem minuter, utan att för en sekund reagera över vad som händer på plan? Och sen när är det fullkomligt ointressant vilken sång man sjunger? Godkänt för röststyrka för dagens följe, men när det gäller kvalitet på stödet i övrigt är vi en del som ska se sig i spegeln och fråga sig vad vi sysslar med.


Comments are closed.