Viktig information från tifogruppen.

Som ni sett i vår senaste information så hade vi ett tifo i bortamatchen mot Malmö. Vi hade ett tifo som omfattade hela bortasektionen. Ett tifo som vi trots 3-0-förlust, regn och allmänt sura miner stod kvar efter matchen för att samla ihop.
Det var vår förhoppning att vi skulle få mycket berömmelse för detta. Istället har vi efter matchen i Malmö mest fått ta skit. Skit som på grund av missförstånd riktas emot helt fel personer. Vårt tifo kopplas ihop med rökbomberna som tändes i Malmö. Detta är helt fel. Vi har påpekat det många gånger förr, nu måste vi påpeka det igen.

Tifogruppen är vi som står vid insläppen de flesta matcher och samlar pengar till visuellt stöd på läktaren (banderoller, flaggor, konfetti, stora tygstycken med målningar på och så vidare). Det är vi som målar och syr, placerar ut ark och sätter upp infolappar. Vi befattar oss inte med pyroteknik, det är andra aktörer som gör det.

Inför matchen i Malmö fick HIF:s publikvärdar söka igenom vårt material, eftersom ryktet om rökbomberna spridit sig på förhand. Vi ville detta själva, för att rentvå oss. Vi är alltid öppna med att publikvärdar och ordningsvakter mer än gärna får lov att söka igenom vårt material. Vilken dag som helst.

Tifopengar går alltså till; färg – ja, penslar – ja, tyg – ja, flaggpinnar – ja, pappersark – ja, konfetti – ja, transport av material – ja, bengaliska eldar – nej, rökbomber – nej, smällare – nej.

Genom att rikta skit på oss som lägger ner många timmar för att stötta HIF kommer man inte åt problemen.

Nästa hemmamatch är mot Djurgården. Då har vi insamling som vanligt. Tycker du om vårt arbete? Bidra i så fall gärna med en krona eller två i någon av våra spannar. Det går även bra att sätta in pengar på vårt konto. En trotjänare till HIF som uppskattar tifon satte just över en större summa. För i så fall över pengarna på Bankgiro 380-4853.

I sommar tänker vi inte ligga på latsidan. Vi ska ligga i och arbeta. Målet är först och främst ett snyggt tifo i en eventuell stormatch i Europaspel. Annars hittar vi ett annat bra tillfälle. Men vi behöver ert stöd. Endast tillsammans kan vi göra detta möjligt.

Ses mot Djurgården gott folk. Ha även en skön sommar.
tHIFo, HIF:s tifogrupp.


Comments are closed.