Uppdrag (granskning) Bakgatan synar TV4.

Varje vecka utspelar sig något som är direkt stötande i våra dumburkar. Dvs. stötande för den delen av vårt avlånga land som inte är krökat större delen av vårt liv eller försummat arbete och normal levnadsstandard, dvs. vara Bajare. Nu är inte detta ett påhopp på hela Sveriges fotbollslag i grönt- och vitt utan på den favoriserande tv-kanal som Jan Sherman styr över, TV4 och sportsektionen i synnerhet.

Av någon outgrundlig anledning så visar TV4sport Bajens matcher varje vecka, är det inte fotboll så är det speedway och jag är ganska säker på att om de haft en sektion med bingoaftnar så hade man raderat ut det pensionärspopulära ”Bingo-lotto” helt från kartan.

Nu skall ni inte jämföra följande grävande journalistik med originalet som rullar på SVT. Jag besitter varken dold kamera eller flashig journalistutbildning och resultatet blev en aning löst, för att inte säga direkt värdelöst. (Värdelöst då jag blev av med mina inloggningsuppgifter till emailen jag skapat för ändamålet och värdelöst för att hela granskningen aldrig blev komplett)
Jag och många i min omgivningen brukar göra oss roliga över fenomenet att Hammarby IF har mest media-tid i Sverige, detta till trots att man lirar i lägre liga. Därför gick jag ”under cover” i ett försök att avslöja vart TV4sports sympatier låg någonstans.
Pseudonymen ”Bajen-Joel” skapades, ett 17-årigt Bajenfan boendes i Umeå, en kort emailkonversation utspelade sig enligt följande med ansvariga hos TV4. (Historia, -Bajen riskerade att trilla ur superettan men lyckades till slut knipa sista halmstråt mot ÄFF i sista matchen för säsongen.)

—-

” Hej Tv4!

Först, det är helt underbart att ni visar mitt kära Bajen flera gånger i månaden. Då jag bor i Umeå är TV4 sport den enda räddningen för en svältfödd grönvit! 😉

Nu till min fråga eller kanske jag skriva min fasa. Bajens spel den här säsongen har allt annat än rosat marknaden och vid en eventuell förlust mot Värnamo idag och kanske en nedflyttning efter kval till Norrettan så kommer det dröja (Skall flytta till sthlm så småningom) en massa år innan jag kan se mitt Bajen igen! =(

Så om det omöjliga skulle ske, finns det då chans att ni ändå kommer visa Hammarby i någon direktsänd match från Norrettan? Jag skulle aldrig klara mig utan mitt Bajen. ;(

Med grönvita hälsningar

Bajen-Joel från Umeå”

—-

Hej Joel!

Vi har ännu inte kommit så långt i vår planering vad det gäller Hammarbys öde i kommande säsonger.Det handlar om rättigheter som inte är klara ännu.

Jag önskar dig en fortsatt fin dag

Med vänlig hälsning

Zandra

Tv4 Sporten

—-

Hej igen!

Krävs det rättigheter i Norrettan? För jag tror säkert att Bajen hade lockat fler tittare än många lag i både Superettan- och Allsvenskan.

Tack!

Mvh / Joel

—-

Hej Joel!
 
Just Norrettan är jag osäker på om det någonsin visats någon match i sin helhet. Men man fodrar rättigheter till alla sportevent. Som sagt vi har i nuläget inte planerat så långt om huruvida vi kommer sända den eller ej.Jag får be dig höra av dig lite längre fram när det står klart i vilken serie de spelar.

Med vänlig hälsning

Zandra

Tv4 Sporten

—-

Längre än så kom jag inte tyvärr då jag glömde bort mina uppgifter hos Gmail. Står det då klart att TV4 favoriserar Bajen? Tja du, slå på TV4sport när de visar matcher från Superettan så är svaret ganska solklart oavsett resultatet av mitt usla försök till att leka grävande journalistik…
Frågan är vad de andra lagen i samma serie tycker om fördelningen av stålarna Bajen får då i form av TV-tid? Men de är väl nöjda, de syns ju då de möter Bajen…

I övrigt lovar jag ett bättre ”avslöjande” nästa gång.

Eder Ted ”Janne Josefsson” Hundborg.


Comments are closed.