EM-tider.

Allsvenskan gör uppehåll för sommarens stora evenemang i Polen och Ukraina. Tusentals klapphattar, matchtröjor och skumgummihänder säljs på sportbutiker runt om i landet samtidigt som aftonbladet bygger upp sin utopi av supporterskap. Tidningarna fylls med intervjuer om det massiva härliga supporterföljet. Herman Lindqvist vandrar omkring och ger historiska referenser om svenska härjningar. Jippi den stora fotbollsfesten för alla äkta fotbollssupportrar.

Gatorna är tomma folk sitter bänkade framför sina tv apparater och pubarnas storbildsskärmar. Nu får man lov att visa sin patriotism. Det är fritt fram att sjunga sig hes till nationalsången. Du kan tom skrika öststatsjävlar till motståndaren på tryggt avstånd framför tv´n utan att bli anklagad för rasism. Tänk om sverige vinner då kan vi köra genom stan med nerfällda rutor o skrika, vi kan bada i fontäner!

Vilken härlig stämning det ska bli, precis som VM i tyskland när halva sverige fick ta del av detta brinnande inferno kallat Camp Sweden. Fotbollens svar på midsommarafton, alla kan supa sig snorfulla och leva ut sitt innersta djur. Allt detta med ansiktsmålning och matchtröja utan att det blir skriverier. Media väljer att kalla detta folkfest. Alla kan vara med, under förutsättning att du håller på Sverige. Nu kan ingen anklaga dig för ditt falska supporterskap som när du kommer till jobb i din Barcelonatröja. Detta är fett äkta!

Nu stänkte Sjevschenko in 2 baljor mot Sverige, det blev tyst på läktarna och framför tv-apparaterna, det var Zlatans fel, nu åker vi ut, Hamrin måste avgå etc etc… Kvar blev lite chipssmulor och tomma folkölsburkar på tv-bordet. Klapphatten ligger i en hörna och ansiktsmålningen har tårarna löst upp. Men snart är det fredag och då möter vi England, festen startar om igen.
Snälla låt allsvenskan starta fort som fan igen och låt detta vanskapta foster till ”supporterkultur” dö ut.

// Klapphatten wanna fight squad


Comments are closed.