Totti, Maldini, Baresi…

Jaha, så var det dags att blogga lite igen. Efter att ha matats med högklassiga men måttligt viktiga – kom igen, det är inte HIF! – matcher från EM är det på sin plats att börja ladda upp inför omstarten av allsvenskan.

Omstart ja. Vad hände egentligen i tränarfrågan? Med tanke på spelet under våren, alla rykten om missnöje bland spelarna och Rydströms berömda omdöme om Conny som en tränare som strandar på tråkiga rutiner och inte riktigt kan utveckla ett lag vidare… ja, då var det kanske ingen gigantisk överraskning att han fick gå. Åtminstone var vi säkert många som tvivlade på att han skulle få förnyat kontrakt. Men att det hela skulle gå till som det gjorde hade förmodligen ingen räknat med. Och det lämnar en dålig smak i munnen.

Man säger att allsvenskan saknar andra ligors respekt för hjältar. Det kan säkert stämma – och det har nog också något att göra med att våra spelare för det mesta drar utomlands så fort de har hunnit bli en tillgång för laget. Vi får aldrig någon Totti, Maldini eller Baresi. Men det betyder inte att vi för den skull helt saknar hjältar. Det Conny och PO gjorde med vårt lag saknar helt motstycke. INGET annat lag har tagit trippeln. INGET lag har heller någonsin tagit fem raka titlar. Det förtjänar de två massiv respekt för. Och intrycket som utomstående är att de har behandlats med allt annat än den respekt de förtjänar. 

Det man aldrig får glömma är att vår ledning INTE är samma sak som klubben. Tyvärr finns det folk som blandar ihop de två och blir bittra mot klubben. Vi har alla hört skitsnack om HIF från spelare som aldrig platsade, eller läst sura uppstötningar på HDs kommentarsfält av bittra ”sponsorer” som aldrig mer ”ska satsa en krona” på klubben. Allt på grund av en okänslig tränare, en osmidig marknadsansvarig eller en klantig kanslianställd. Men oavsett vad – oavsett om tränare, marknadsansvariga eller kanslianställda gör sitt jobb bra eller åt helvete uselt –  är de INTE klubben Helsingborgs IF! De är inte gubbmaffian som är på plats varje träning. De är inte föräldrarna som ställer upp och hjälper knattarna utan betalning. De är inte hardcoresupportrarna som lever och dör för klubben. Det ska inte bara Conny Karlsson och Per-Ola Ljung komma ihåg, utan alla som inbillar sig att HIF är en cynisk representant för den moderna fotbollen. I vårt HIF respekterar vi våra legender. Och dit räknas numer Conny Karlsson och Per-Ola Ljung.


Comments are closed.