”Dancing in the streets…..”

”They will be dancing in the streets of The New Saints tonight”  Ja, så brukar Jeff Stelling på Soccer Saturday på Sky Sports avsluta programmet om TNS spelat hemma och vunnit som ett hån mot att laget tidigare hade ett företagsnamn som Total Network Solutions och numera The New Saints.

TNS har totalt spelat 32 matcher i europa och har resultatraden 3 vinster, 4 oavgjorda och 25 förluster. Vinsterna har kommit hemma mot Cliftonville, Ventspils och Bohemians. Detta är ett lag som HIF ska slå ut om man inte underskattar motståndet eller helt plötsligt faller ihop och får en kollektiv mental kollaps. Det enda svenska lag TNS har mött tidigare är Öster i UEFA Cupen 2004/2005 då Öster vann 2-1 i Wales och 2-0 hemma i Växjö. Öster som den säsongen spelade i Superettan efter att ha åkt ur Allsvenskan året innan men fått en Fair-Play plats till UEFA Cupen.

TNS spelar sina hemmamatcher på Park Hall i Oswestry men har spelat en del europamatcher i Wrexham. Dock verkar det som att matchen mot oss spelas på Park Hall den 17/7 kl 19.00 lokal tid. Staden Oswestry ligger bara några kilometer från gränsen mellan Wales och England och har ca 16.000 invånare.

Lagets stora stjärna är Nya zeeländaren Greg Draper som gjorde 22 mål på 27 matcher i ligan. Draper värvades från Basingstoke Town som spelar i Conference South inför säsongen 2011/2012. Draper hade som mål att spela i OS för Nya Zeeland men ratades förra veckan både från 18-manna truppen och från de 4 reserver som togs ut.

Lutar väl åt att det blir ett hundratal HIFare på plats i Oswestry för matchen vilket får anses som en godkänd siffra. Missar själv resan och grämer mig något enormt! Europaresorna är magiska och Liege förra året var det absolut bästa på länge för min del!

Nu får man börja sätta sig in lite i lottningen och vilka som man tror det kan bli i nästa runda. Men det tar vi i ett annat blogginlägg….. Årets europatour ska bli längre än till Wales!


Comments are closed.