Reflektion: Gefle! Mot: Göteborg!

 

Em är avslutat och omstarten tillika Hareides comeback och Schwarz debut avklarad och det kunde nästan inte bli bättre, nu var väl inte Gefle någon jättevärdemätare men jag har redan fått se det jag efterlyst under våren.

 

Jag var alltså positiv till tränarbytet, all heder åt Conny och PeO de är eviga legender i klubben och har gjort något som ingen i sverige klarat av tidigare och det ska de ha den fetaste credden för men jag tyckte att det såg ut som att det var slut på idéer, vi tappade många ledningar i våras och då var planen, så som det såg ut iallafall, att slå långbollar in i straffområdet där vi inte hade en spelare. Åge gick direkt ut och sa att han ville se ett rakare anfallsspel och det var något jag hoppades få se mot Gefle, det fick jag. Som jag skrev tidigare så hade vi kanske kunnat få en svårare motståndare som bjöd upp lite mer men Gefle borta är oftast ett komakt försvarande lag med i stort sätt elva spelare på defensiv planhalva och att då göra fyra mål, det är starkt i mina ögon. Något som dock gjorde mig orolig var diagonalpassningen som Stoffe försökte slå till Rachid ett antal gånger och som inte lyckades en enda gång, den hoppas jag inte är något som ingår i Åges plan för då kommer vi tappa många enkla bollar som vi inte ska tappa.

 

Det var väl ungefär det enda negativa mot Gefle?

 

Över till de positiva, som var en del…

 

Till att börja med, Atta: Helt outstanding spelare, som någon skrev (kommer tyvärr inte ihåg vem, sorry!) vad gör han HIF? Han är så fruktansvärt bra att man blir fundersam till hur vi har lyckats få hit honom. Tack JJ!

 

Sadiku: Enorm talang och gör att iallafall jag känner mig relativt lugn om vi skulle tappa May i sommar. Även den här värvningen ska JJ ha enorm cred för. Elfsborg värvade Claesson och Hult där framförallt Claesson sågs som den största talangen i Värnamo och också den största orsaken att det gick så bra som det gjorde för de och även den spelare som i stort sätt alla allsvenska lag scoutade. Kommer ihåg en artikel jag läste efter att Värnamo tagit sig an bois på bortaplan där i stort sätt alla Allsvenska lags scouter var på plats för att Scouta Claesson, alla utom JJ som hade Loret som huvudmål (han slängde säkert ett getöga på Claesson också).

 

Anfallsspelet, framförallt Alfred: Funkade ok, bland de bättre matcherna de gjort tillsammans och man ser att de börjar förstå sig på varandra på ett sätt som de inte gjort tidigare, ett exempel på detta är 4-1 målet och Sörums löpning som skapar målchansen.

Men Alfred, mannen man inte förstår sig inte på honom, jag förstår mig inte på honom. Han var ok men inte så bra att han ska göra tre mål och nu sitter HIF helt plötsligt med ett lyxproblem, till viss del iallafall, om hur man ska lösa anfallsfrågan.

 

Det var mina tankar om Gefle-matchen, lite intetsägande kanske men var tvungen att skriva av mig, dags att blicka framåt mot ifk gbg away.

 

Det var många kritiska röster om att Kärnan ställde in sina resor på diverse HIF-forum och att det var fegt och allt som skrevs. Nu är resorna igång igen och med mindre än en vecka kvar är EN buss halvfull, vad hände med folket som var kritiska till att bussarna inte rullade, har ni missat det så rullar de nu och det är fritt fram att anmäla sig, till och med på internet om inte orken att ta sig ner till Sweet & Tender finns där. Som folk redan skrivit så är en vinst ett måste för att haka på plastbönderna och mupparna. Ingen av oss på läktaren kan hoppa in och påverka något på planen men vi kan hjälpa killarna från läktaren och det ska vi ta mig fan göra, hur matchen än går så ska vi åka därifrån med vetskapen att vi har gjort vårt jobb som supportrar så ANMÄL ER NU för alla ska upp!

Ses i Götet!


Comments are closed.