Inte alls sarkastisk…

När mycket går åt helvete är det minnena som håller dig på benen. När allt skiter sig och du känner dig så där värdelöst är det skönt att spela tillbaka bandet till november förra året.

Du stod på torget i Helsingborg, tillsammans med 15000 andra. Du grät och sjöng om vartannat, du kramade för dig helt okända personer, high 5:ade vilt med poliser och andra djur.

Fyrverkerierna exploderade på den nattsvarta himmeln, På gator röda och blå revs av för 23:e gången. Du var där med dina släktingar, din chef, dina kolleger, rätt- och slätt din familj, -HIF-familjen! Alla, precis alla var ultraHIFare och hade varit så sen barnsben.

15000 åkte till Gävle en morgon i november tjugohundraelva, 15000 svettades i värmen mot Inter 2000. Alla var där.

Det är nu torsdag, på måndag lirar HIF borta mot IFK lättmjölk. En resa på cirkus 2h med bil enkel väg. 15000 kommer invadera västkustens största by på måndag. 15000 berättade för mig på torget den där kvällen i november hur jävla mycket passion och engagemang man hade för stadens stolthet.

Så oroa dig inte HIFare, på måndag lär 15000 befinna sig på ”gamla nya gamla nya Ullevi” och bär fram ”di röe” med sång, precis som den där kvällen i november…


Comments are closed.