Vi är skånes stolthet på väg mot…Champions League!

Antalet matcher som HIF spelar under en normal säsong brukar vara dryga fyrtio. Detta året ser det lovande ut i Europaspelet och vi kommer förhoppningsvis få se di röe kriga på planen dryga femtio gånger. Kvaliteten varierar såklart mycket beroende på vilken typ av match det är som spelas men alla matchtyper har sin charm och positiva sidor.Under träningsmatcherna överanalyseras allt från nyförvärv, provspelare och taktik till bästa yllestrumpor/underställ eller numera möjligen, bästa stream. När frostskadorna lagt sig flyttar vi in på Olympias gröna gräs och röd/blå läktare för att än en gång bevisa för alla andra, det vi redan vet, att vi är Sveriges bästa lag! Allsvenskan är tryggheten och ryggraden av alla matcher vi spelar under året. Laddningen är på ungefär samma nivå varje gång det är dags för match mot Gefle, Norrköping eller för den delen mot IFK Göteborg. Nervositeten, fokuset och taggningen är alltid på topp inför derbyt. Matcherna kommer och går, resultaten lika så men vissa saker kan vi vara relativt säkra på. Vi spelar för många konstgräsmatcher, domarna är för petiga och vi har alltid problem med något bottengäng.Vi skräller i princip aldrig i Allsvenskan. Visst kan en vinst komma oväntat, men aldrig en skräll. Det kan låta enformigt och aningen förutsägbart. Vi vet såklart bättre och älskar varje sekund, men det finns ett ännu större äventyr runt hörnet. Det är här det riktigt oförutsägabara händer. Givetvis är det Europa som åsyftas.

Det är i cupformatet som vi har möjlighet till riktiga skrällar och nervkittlande matcher med ovisa utgångar. Cuper har alltid passat oss och vi har gång efter annan visat att vi är ett lag som klarar av Europa när de övriga svenska lagen viker ner sig. Christoffer Andersson går från en hårt arbetande spelare till en knorrande tekniker. För vem minns inte hans uppvisning mot Inter eller hans mål i Wroclaw eller Istanbul? Lindström förvandlas från vad som borde varit en sovande småbarnspappa till en ung och hungrig spelare som krigar för sitt lag med briljans och hårt arbete.

De tidiga omgångarna av Europaspelet bjuder oftast på spännande, intressanta och inte minst oväntade resmål. När vi sitter år 2020 och tittar tillbaka på åren som varit så lovar jag att det är europamatcherna tillsammans med SM-gulden som sitter kvar starkast i minnet. Givetvis är det inte bara matcherna vi minns utan även den speciella atmosfär och gemenskap som det blir kring en bortamatch i Europa.

Så ni som tvekar, för det var tyvärr för många som valde bort Wroclaw av diverse anledningar, sluta tveka och begär ledigt. När di röe ska ut i Europa väljer ni själva om ni vill ha ett minne för livet eller sitta hemma och missa det som skulle kunna vara den bästa resan detta decenniet.

/White Lake


One Response to Vi är skånes stolthet på väg mot…Champions League!

  1. Pingback:Ted