Kombinera erfarenhet med ett jävlaranmma

Hösten börjar komma. Kylan börjar tillta. HIF kvalar till CL.

Visst klingar det fint?! Som om det vore världens mest naturliga samband.

Nu är det inte så. Det här händer tyvärr inte varje år. Idag är det helt upp till oss – det vi som avgör om vi återigen ska bli laget på allas läppar; laget som slog underifrån och skrällde; laget som gjorde det på pappret skitsvåra.

Matchen mot DIF får bli ett praktexempel på hur vi INTE ska spela. I den blev det till exempel tydligare än någonsin hur viktigt det är för oss med en stark och organiserad ledare på plan. Och i den fick våra backar svart på vitt se konsekvenserna av vad som händer när man inte håller sin markering (och då pratar jag dels om mål emot sig, men även om att få avhyvling av en riktigt förbannad Pär Hansson). Det saknades erfarenhet och ett jävlaranamma på plan av diverse anledningar. Idag är det dags att plocka fram det igen.

Celtic spelade otroligt lam fotboll på Olympia. Det ska vi utnyttja i allra högsta grad idag. Nu känner vi dem. Nu vet vi hur vi ska göra hål på dem.

”Your team is all over the news!!” skrek en spansk bartender i Torrevieja till mig efter att vi slagit ut Inter för tolv år sedan. Låt det bli så igen. Låt oss påminna Europa om att HIF fortfarande är Sveriges absolut bästa lag.


Comments are closed.