Fler landskamper på Olympia!

Vilken fantastisk match som utspelade sig på Olympia igår. Jag njöt i fulla drag kan jag hälsa…
Den hade nästan allt man kunde önska, så nära fullständig det bara gick. Jag menar, vad igår gick inte att älska som supporter?

– Ett område var upprättat utanför IH som hette ”Fan street” där man kunde ta en mellan-öl, starta ett nytt mobilabonnemang, skjuta straffar i en uppblåst borg.
– En speaker på fultjack, vilken energi, vilken vacker sthlms-dialekt.
– Innan match rullade 5 nya Volvobilar in på Olympia till skön musik.
– I slutet av matchen uppmanades vi att plocka fram våra mobiler och gå in på Volvos facebooksida och gilla sidan för att ha chansen att vinna en ”weekend-bil”.
– Stämningen, -lugn & skön.
– Gratis pappersflaggor med Postens emblem att vifta med.

Det fanns i och för sig en del negativa intryck från gårdagen.

– Kaffet smakade räv.
– Bänkgrannen på västra klappade för högt.
– Det saknades tak på två av läktarna.
– Publiksiffran, hallå det är landslaget som spelar träningsmatch!
– Stolarna på västra var kalla.

Å andra sidan…

Den här typen av evenemang, ja för det är precis vad det är, ett evenemang är det jag vill se fler gånger på Olympia och runt om i Sverige. Det är som bensin till elden för någon som är emot den moderna fotbollen. Passionslöst, intetsägande och totalt värdelöst.
Njut supporter, det är ditt engagemang är det som gör fotbollen till vad det är, inte sponsorerna, inte evenemangen eller förbund kan ersätta det du tillför till sporten.

I framtidens fotboll är du inte längre supporter, du är konsument, inget annat. I går fick vi också en klar fingervisning hur en match utan supportrar kan låta, eller inte låta skall jag tillägga. Tack SVFF, ge oss mer vatten på vår kvarn! Fler jippoevenemang till Olympia tack!

MDMF!


Comments are closed.