Konkret förslag för förbättring av resa till Derbymatchen HIF-MFF 2012!

Drivande supportergrupperingar anslutna till Malmö FF och Helsingborgs IF har 120909 kommit överens och är eniga om att en förbättring för resa till derbymatcherna måste ske för att den enskilde supporterns integritet och rörelsefrihet även fortsättningsvis ska stå i fokus.

Vi som supportrar anser att det förslag som tidigare lagts med endast bussar och den behandling som detta medför inte förbättrar situationen kring derbyt utan snarare försämrar det. 
Problematiken förskjuts endast och gör det svårare för en supporter att ta sig till matchen samt ger upphov till andra problem såsom supportrar på fel sektioner på arenan m.m.

Vi ser det som en självklar utveckling att vid detta tillfälle sätta ner foten och visa att detta är ett beslut enat av två rivaler för att få ett slut på den hets kring derbyt som fokuserar mer på oss supportrar än på det aktuella i sammanhanget, fotbollsmatchen. Vi gör detta för supporterkulturen i stort och vi kommer aldrig acceptera att våra supportrar genom tvång ska bli bussade till match, någonsin!

Förslaget innefattar att klubbarna Malmö FF och Helsingborgs IF samt Region Skåne och Polis går med på förslaget för 2012 års derbymatch för att sedan utvärderas.HIF – MFF
Malmösupportrarna vill med eget tåg från Triangeln ta sig till Helsingborg och hållplats Maria Station för att därifrån ha en gemensam marsch kortaste vägen från stationen direkt till bortainsläppet vid Olympia. Helsingborgs supportrar kommer i gengäld kunna röra sig fritt i centrala Helsingborg och Knutpunkten utan konfrontationer.

Vi ser givetvis att det ska finnas möjlighet att kunna åka med buss till matcharenan likt förslaget men att detta är ett frivilligt beslut. Det kommer gynna alla parter då personer med rörelsehinder e.t.c. kan ta sig direkt till arenan och slippa marschvägen. Vi underlättar även för alla supportrar som väljer att ta sig till arenan med bil eller via kollektivtrafiken på annat sätt. Dessa ska inte lida för tidigare incidenter i samband med derbymatcherna.

Vi tittar framåt och önskar en derbyfest där alla supportrar har lika värde och rättigheter och vi står upp för våra respektive klubbar, Malmö FF och Helsingborgs IF!

Undertecknat av grupperingarna,
 Bortom Sans (HIF), Supras Malmö (MFF), Kärnan (HIF), MFF Support (MFF), Frontline (HIF), True Rockers (MFF), Sundsbusarna (HIF), Rex Scania (MFF) och HH05 (HIF)


One Response to Konkret förslag för förbättring av resa till Derbymatchen HIF-MFF 2012!

  1. Pingback:Konkret förslag till förbättring när det gäller tvångsbussningen | | Allt Om HIF |