Nattklubbsgäster bussas till entrén!

Nattklubben Cardinal är ett populärt ställe bland många helsingborgare. De senaste åren anser dock polisen att nattklubbskvällarna tagit fel riktning, då bråk och fylla varit vanliga företeelser på stan i samband med festkvällarna. Med detta som bakgrund har Polisen nu beslutat att testa en ny metod, obligatorisk bussresa för alla gäster. De som vill gå ut och dansa eller bara ta en öl med sina vänner måste infinna sig på Ramlösa Station 22:00 de kvällar klubben håller öppet. Ombord på bussen får man sedan sin stämpel som ger tillträde till nattklubben. Om man inte åker med bussarna kommer man att nekas entré på plats. Närpolischef Bull Bilsson kommenterar beslutet.

– Vi har under en längre tid känt oss tvingade att agera. I anslutning till helgfestandet på Cardinal har det förekommit allt för många fall att misshandel och fylleri på stan, vi kan inte blunda längre.

Kritiska röster till beslutet har höjts från många håll och på frågan om inte laglydiga helsingborgare ska kunna gå ut och ta en öl med sina vänner på Cardinal, utan att först åka buss från Ramlösa, säger Bilsson.
– Nej, vi tänker testa detta alternativ nu, så får vi utvärdera utfallet i efterhand. Men vi tar gärna emot alternativa förslag på hur vi kan komma åt problematiken.

Maria Andersson, 24, är en flitig besökare på Cardinal. Hon arbetar på en närliggande restaurang som stänger vid 23:00. Efter stängningsdags brukar hon möta upp sina vänner för att ta en drink på nattklubben, något som inte längre är möjligt då bussarna från Ramlösa avgår redan klockan 22:00. Bull beklagar situationen men menar samtidigt att Maria får acceptera den kollektiva bestraffningen.

– Maria har ju varit med att skapa denna situation vi nu ser. Hon som frekvent klubbesökare har ett ansvar för att allt går lugnt och städat till i anslutning till nattklubben.

Ett gäng studenter träffades i veckan för att diskutera fram en lösning, som man igår gjorde offentlig via ett pressmeddelande. Förslaget går ut på att alla gäster själva ska få bestämma hur och när de vill ta sig till nattklubben. Cardinals arrangemangsansvariga tycker att det kontroversiella förslaget låter bra, men Polisen är inte övertygad.
– Vi vill träffa de ansvariga bakom detta förslag, för att se om de verkligen menar det. Skulle det bli bråk så har vi ju fått bevisat att det mest var tomma ord. Bussningsalternativet har visat sig väldigt framgångsrikt på andra ställen, så vi anser att det är värt att testa.

Polisen utreder just nu också tvångsbussning till följande ställen på grund av tidigare oroligheter:
Helsingborgsfestivalen – bussar från Glumslövs backar för samtliga festivalbesökare
McDonalds på knutpunkten – ridande eskort från Grands entré där hamburgerbiljetter finns till försäljning.

1 läsarkommentar:
VänAvOrdning
Det var på tiden! Om inte övriga nattklubbsgäster kan ta ansvar för de som missköter sig så är de lika skyldiga till svineriet! Hade jag varit där hade jag tagit dem i hampan. Var är civilkuraget?

Läs även andra artiklar:

SEB inför entrévisitation för att minska antalet rån
Lars-Göran 67 vill själv bestämma exakt hur hans skattepengar ska användas
Fredagar förbjuds – Stöket kostar för mycket
Väpnat rån mot jourbutik – Polisen kräver att Kärnan tar sitt ansvar


Comments are closed.