Hur skall det gå?

En turbulent HIF-säsong är snart till ända. Vid denna tid förra året med allsvenskt guld och cup-guld gick vi alla som på vatten. Man hängde ut sin HIF-flagga på husfasaden och skrek sig hes i olika mästarsånger för att hylla den historiska triumfen. Alla vi HIFare var som en stor familj där skråliga events avlöste varandra! Vi var oslagbara och titlarna fyllde prisskåpet.
Vad hände sen egentligen?…

Tränarkaruseller, måltorka, derbyfrossa, stockholmshybris, opererade mittbackar, slut på dricka på Olympia, halvblinda domare, lång snedlugg och en grek, osmakliga banderoller att någon ska dö, panik vid varje hörna, biljettkaos inför europamatcher, oförmåga att hålla en ledning matchen ut, matchtider ingen på plats vill ha, fler plastlag i allsvenskan…etc.
Men det ”värsta” är det sviktande publikstödet för landets bästa lag.  Är ovanstående plus lite till en bidragande orsak? Hur kan exempelvis södra ståplats förvandlats till en torr och nästan tyst öken? Det är ju där allt stöd haft sin början sett till historien.
Var är alla som hyllade mästarna förra året? Hur vill supportrarna ha det? Vill man kolla på matcherna på tv eller fulstream och bara dyka upp när en titel ska bärgas? Trist utveckling i så fall. Risken är att Olympia förvandlas till en arena med bara skitdyra sittplatser och med en oengagerad tyst publik. Blir skräckslagen av bara tanken!
Nä, de sista matcherna i år får bli bättre uppslutning och med det visa laget i hjärtat och oss själva att vi kan bättre!

Vi ses på Olympia eller någon annanstans!
Bästa hälsningar ”Göingen”


Comments are closed.