Hannover hemma, Hannover borta samt Levante hemma.

Nu ska vi ge er en sammanfattning av de tre matcher som har fått avsluta 2012 års tifosäsong. Vi börjar med Hannover hemma.

Till Hannover hemma hade vi som ni kanske minns ett hyllningstifo till Sverker Eliasson. Detta var ett tifo som många supportrar länge efterfrågat och nu var det så äntligen dags.
Vi valde att återigen tänka tifo kring Sektion 37 med omnejd. Likt tifot mot Celtic samt Malmö var såväl delar av Södra Stå, Sektion 36 och Sektion 25 inkluderade. Längst fram skulle vi återigen stå framför hörnflaggan med en denna gång mycket större banderoll! Banderollen tillägnad Helsingborgs IF:s materialförvaltare – Sverker Eliasson.

Materialet som utgjorde basen i tifot var glansigt och passade utmärkt i höstmörkret. På grund av extrema väderförhållanden lyckades vi inte täcka alla de ytor på och kring Sektion 37 som vi önskade. Flertalet försök gjordes men den kraftiga öresundsvinden var svårslagen denna dag.
Banderollen längst fram lyckades våra killar trots ihärdig vind hålla upp under hela hymnen. När det var dags för spelarna att stega in fick den tas ned i alla fall. Inte på grund av vinden – utan på grund av UEFA. Givetvis hade UEFA underrättats om detta sedan tidigare, men ändå skulle den plötsligt ner. Kanske trodde de att vi i hemlighet skulle storma in på plan bakom denna banderoll? Kanske trädde något högt höns fram som inte fått infon och hade panik? Vi vet inte men konstaterar att det är för härligt med byråkrati (ironi).

Sverker själv hann tyvärr inte se banderollen live men har sett bilder i efterhand och har personligen sökt upp oss och visat sin tacksamhet. Detta värmer givetvis i hjärtat hos oss, Sverker och förhoppningsvis alla andra HIF:are och detta är vad vi tar med oss från den här matchen.


Så har vi då kommit till Hannover borta. Till denna match gjorde vi återigen en smart förvaltning av vårt innestående material. Gamla enfärgade viftflaggor som berövats sina flaggpinnar (då dessa användes i Sverker-tifot) klipptes till och syddes ihop till tvåfärgade rödblå ”halsdukar”.
Dessa provisoriska halsdukar delades ut för fullt på läktaren och hölls sedan upp vid spelarnas entré samman med en utklippt mini-OH med ikonen Frank Fubar (en ikon synonym med HIF-supportrar).
Detta tifo blev till stor del lyckat men det hade varit önskvärt om fler supportrar hunnit in till sektionen då den inte riktigt hunnit fyllas upp vid tifots genomförande.
Försök gjordes till att påbörja vandringen till arenan i tid men många stannade kvar och drack öl på puben. Tifogruppen fick inte av polisen tillåtelse att gå i förväg och förbereda då tyska polisen ville att alla supportrar skulle gå samlat. Detta gjorde också att vi blev fördröjda och allt fick göras i all hast. Överlag är vi nöjda med tifot.

Slutligen kommer vi till Levante hemma då säsongen, passande nog med tanke på kylan, avslutades med ett halsdukstifo. Vi bidrog till detta genom att hänga upp vår stora målade ”halsduks”-banderoll på samma plats som ”Fotboll är inget utan Supportrar”-banderollen vanligtvis hänger på.
Till denna match hade vi även målat en banderoll till Erik Wahlsteds ära. ”14 år” åsyftar bara på Wahlens år i klubben och inget annat för att döda dessa spekulationer. Passande var att denna banderoll hängde uppe längst fram på Sektion 37 hela andra halvlek då Wahlen återigen fick ett avtackande efter matchen.

Härmed syr vi ihop säcken för 2012 års tifosäsong. Vi kommer senare att uppdatera med en sammanfattning av året som helhet då mycket har blivit gjort denna tifogruppens tionde säsong.

Tack för i år!
2002-2012.


Comments are closed.