Om 2012 års tifosäsong

Nedan följer en bildserie på de tifon som arrangerats under året…

 

Vi kan nu tillkännage att tifogruppen på dess tionde år 2012 strukturellt har utvecklats i den riktning vi arbetat mot de senaste åren.
Medlem i tifogruppen är den som hjälper till med att skapa tifon, allt från insamlingar till målande och genomförande på matchdag. Vi är ingen supportergruppering i övrigt utan vi är en förening vars enda syfte är att uttrycka bidragsgivarnas kärlek till HIF genom konstverk på läktarna.
Under året har HIF:are av olika kategorier hjälpt till. Allt från den trognaste klack-besökaren till småbarnsföräldrar som till och med haft sina små pågar och töser med. Det ska börjas i tid!

Vem som helst kan hjälpa till i tifogruppen. Vi är inte knutna till någon annan supportergruppering eller -förening utan är helt oberoende i vårt tifoskapande. Under året har vi bistått bidragsgivare med material, då dessa på eget initiativ viljat manifestera med banderoller på läktarna. Det kan röra sig om allt från kondoleanser till en bortgången HIF:are eller till en manifestation till förmån för mer publikanpassade TV-tider.
Vi gör givetvis en bedömning om att det som skapats med vårt material är accepterat av en merpart av bidragsgivarna – publiken på Olympia. Som förening i sig tar vi emellertid inte ställning i eventuella frågeställningar då vi skalat ner all vår verksamhet till den strikt tifomässiga. Har du som bidragsgivare tips eller själv vill måla en banderoll – en krya på dig hälsning till en HIF-broder eller -syster som råkat illa ut? Eller kanske en lyckohälsning till en ny spelare? – Då går det bra att kontakta oss.

2012 är som bekant tifogruppens tionde år. Initiativet till bildandet av HIF:s tifogrupp, vid namn tHIFo, togs vintern 2001/2002. Vi har sedan 2008 varit en registrerad förening men räknar ändå verksamhetens startpunkt vid säsongen 2002.
Detta tionde år pratades det länge om ett stort och festligt tifo till självaste tifogruppens ära. För en gångs skull skulle vi hylla oss själva och våra numera tifoåriga insatser för HIF:s visuella läktarstöd.
Detta tifo skulle äga rum i slutet av säsongen.
Säsongen är som bekant slut och något hyllningstifo till tifogruppen har ni inte sett. Det beror helt enkelt på, att vi kom till den slutsatsen att tifoskapande inte handlar om att hylla sig själv. Det handlar om att hylla klubben och allt vad det innebär.
Vi har i år hyllat HIF som helhet. Vi har firat att klubben var regerande mästare. Vi har hyllat Olympias sydöstra hörn som match efter match stöttar spelarna. Vi har hyllat en trotjänare vid namn Sverker Eliasson.
Det är just detta tifoskapande handlar om. Att hylla den som hyllas bör. Den som kanske inte alltid får stå i rampljuset annars.

Tifogruppen som nu funnits i tio år går framöver mot nya tider och nya utmaningar. Alla vi som arbetar med tifoskapande gör detta helt ideellt sidan om våra egna jobb och familjer. Vi behöver all hjälp vi kan få för att fortsättningsvis kunna stötta HIF visuellt på samma fina manér som de senaste åren. Det minsta alla på Olympia kan göra är att skänka en liten slant i våra spannar där vi står och samlar in, match efter match.
Vi är en uteslutande tifoinriktad förening och det är inte vårt fel att klacken sjunger svordommar eller att biljetten redan varit dyr. Det enda vi gör är att skapa konstverk på läktarna som bidrar till att stötta klubben vi alla älskar.

Här avrundar vi för denna gång och önskar alla HIF:are en God Jul och ett Gott Nytt År. På återseende 2013 bröder och systrar!


Comments are closed.