E-zine, vila i frid.

Någon som har varit inne på E-zine nu på morgonen? Inte? Kan meddela att det just nu råder en strejk från sidans admins och forumskribenter. Forumet är stängt.

Lika gott, tycker kanske en del av er. Själv har jag väl heller aldrig varit helt bekväm med moralpaniken där inne, även om jag ibland har gillat debatten och några av skribenternas briljans. Men det som har hänt är något som retar livet ur mig OAVSETT hur skitnödig tonen än har varit där inne!

För er med lite koll på SvenskaFans som helhet är det ingen hemlighet att sidan dras med en rätt stor grupp av de där festliga bonnläpparna som kallar Swedbank Stadion för sin hemmaplan. Det är heller ingen hemlighet att de försöker sätta sin prägel på ALLT som skrivs på SvenskaFans – även på andra klubbars forum! HIF-supportrar har blivit bannade och IP-spärrade till höger och vänster – inte bara för att ha skrivit saker på pedofilforumet utan också ibland för saker de har skrivit om pedofilklubben på HIF-forumet E-zine! Några spärrar har till och med poppat upp helt oförklarligt från pedofilhåll, och sen fått plockas bort av den ”neutrala” centralredaktionen för hela SvenskaFans!

Efter de senaste turerna kring ”mannen” som har knullat ett barn, tårt-bilder och annat smått och gott kunde man givetvis inte hålla sig för flabb på E-zine, utan forumskribenterna gick lös i ett limerickrace som fick både en och två av oss att flabba oss blåa. Mästerverk som detta producerades på löpande band:

En fotbollslirare från Malmö
på Facebook ställde sig i kö
för att vara först till kvarn
på ett fjortisbarn
Han borde fått vatten och brö…

Från vår skånska motsvarighet till vissa mindre sunda delar av katolska kyrkan kunde detta givetvis inte accepteras. Sladderkärringarna gick ut med ”nyhetstips” till ett par tidningar – något som givetvis flabbades bort av seriösa journalister. Men på propagandabladet Sydsvenskan – en tidning som en gång hade en seriös fotbollsbevakning, men som numera har tagit bort i stort sett all sin HIF-bevakning och enbart ägnar sig åt att promota pedofilklubben – tyckte man det hela hade nyhetsvärde. Partybonde 1 sladdrar för journalist-Partybonde 2, som i sin tur tar kontakt med SvenskaFans centralredaktion, där det helt överraskande sitter en… Partybonde 3, som går in på E-zine som en slåttermaskin och raderar tonvis med inlägg! Varav majoriteten håller en ton som inte hade upprört någon.

När admin och forumskribenter på E-zine undrar vad fan som har hänt, vågar Partybonde 3 på SvenskaFans centralredaktion inte ens försvara sitt agerande, utan en Redaktionschef Jon Cederblad vräker ur sig några floskler om att hålla en vettig nivå. Trots att det konstant på pedofilforumet snackas om HIV, bjuvsmongon och annan dynga, utan åtgärd från admin.

Att HIF-supportrarna nu bojkottar SvenskaFans är helt rätt. Frågan är bara vad man ska göra i framtiden? Att gå tillbaka till en sida som mer eller mindre ställer kravet att man inte ska gå hårt åt skitklubben som skyddar pedofiler – och som envist försöker tysta ner allt tal om att andra spelare än Albornoz skulle ha problem – är inte ett alternativ. Bakgatan? Tveksamt. Dels på grund av forumformatet här (som jag personligen också tycker är väl rörigt) men också dels på grund av småömma tår hos både oss som skriver här och ”moralkärringarna” från E-zine. Bakgatan måste ha plats för alla läktarkulturens delar, och det är tveksamt om det kan accepteras. OM man kan det, då ser jag gärna en stor grupp kunniga och fotbollsintresserade skribenter, men ska jag vara realistisk tror jag mer på att AlltomHIF bygger ut sin forumverksamhet. Klart är i alla fall att man måste flytta.

Något annat som också är klart är att SvenskaFans måste bojkottas. Det borde vara en självklarhet för alla fotbollssupportrar att bojkotta en sida som gör reklam för skitdrycken Red Bull, men för oss HIF-supportrar är det extra självklart. Har HIF-kollektivet den disciplin och sammahållning som behövs för att inte enskilda människor med en vilja att synas ska låta sig lockas av SvenskaFans? Vi kommer alla ihåg hur två bröder med just en vilja att synas lyckades stressa fram en minst sagt pinsam Henke Larsson-staty – misstolka mig inte. För mig ÄR Henke en HIF-ikon och förtjänar hyllningar, men timing och utförande var en skandal – mot HIF-kollektivets vilja. Kan det hända igen?

Mest skandalöst i hela denna soppa är hur långt situationen inom lokalmedia i Malmöområdet har gått. Att en ”seriös” tidning låter sig bli någon slags slagträ i ett genomsnittligt supporter-internettjafs är så pinsamt att jag saknar ord. Men det är på något sätt symptomatiskt för hur saker och ting fungerar på Sydsvenskan, Kvällsposten och delar av City-redaktionen. Finns en och två ”journalister” där som borde sätta sig ner och fundera över om det är en tidning eller bara ännu en ljusblå supporterkanal de jobbar på…


Comments are closed.