Positiva vindar!

Likt en björn som sover i ide vaknar nu den svenska fotbollen till liv denna vecka. Svenska cupen har länge medialt sovit i dvala men ser verkligen intressant ut med nytt matchprogram med gruppspelsmatcher och sedan finalspel. HIF har tagit de senaste två titlarna i cupen och det skulle sitta fint med en tredje raka! Kan det vara så att efter tre raka får man behålla pokalen!? Minns finalen mot Kalmar FF 2011 där flera välkända sportskribenter efter matchen liknade HIF som en röd oslagbar armé eller Harlem Globetrotter som lekte boll med motståndarna.
HIF 2013 då? Både från klubbens sida och från Kärnan har flera bra grepp tagits. Exempelvis rapporteras och informeras vi dagligen med aktuella nyheter, intervjuer och reportage. Stor eloge till dem som lägger ner tid och kraft på det!
Mer positivt är att klubben nu betalat av sina skulder till kommunen och redovisar plusresultat från förra året. En stor välbehövlig förnyelse av Olympia ska snart klubbas igenom. Av det material man har sett av det ”nya” Olympia så har flera bra pusselbitar kommit på plats. För att behålla och utveckla en positiv supporterkultur behövs ett eget engagemang och det har HIF lyssnat på! Nya södra ståplats i ett etage kommer att bli en riktig höjdare!
Sportsligt går givetvis HIF in i en säsong med stora förhoppningar både på sig själva och från supporterhåll. En hel del revanschsug finns efter mittenplaceringen i allsvenskan. Ännu en ny tränarkonstellation är på plats som ska sätta sin prägel på laget. Det pratas om offensiv taktik och att hålla bollen inom laget. Ja det är ju det vi vill se eller hur!?
Helt rätt att satsa på unga spelare från de egna leden. Ska bli intressant att följa den utvecklingen! Låt oss nu slippa läsa varje vecka 7-8 namn på skadelistan detta år.
Lycka till med den nya säsongen!

Vi ses på Olympia eller någon annanstans!
Bästa hälsningar ”Göingen”


Comments are closed.