51%-tifo! Hemmapremiär mot DIF!

Vintern har varit lång och kall för tifogruppens kämpar. Av tradition målar vi alltid nya permanenta 2-pinsflaggor under vinteruppehållet då vi kan jobba utan stress och då vi ändå inte har möjlighet att göra större grejer eftersom det då spelas fotboll i HIF-hallen.
Av den anledningen har vi flertalet gånger de senaste åren passat på att köra flagghav i den allsvenska hemmapremiären, där de nymålade 2-pinsflaggorna återfunnits. Det passar även utmärkt att vädra hela vår flaggarsenal efter en hård vinter, inte bara för att det är hur snyggt som helst, utan även praktiskt då vi inte har utrymmen under vintertid för att färdigställa något annat.

SONY DSC

Denna gång ville vi dock ha ett tema på flagghavet som kom att utgöra premiärtifot! Eftersom Helsingborgs IF:s genom sina medlemmar via årsmöte tagit ställning för 51 % -regeln ville vi i tifogruppen återspegla detta! Därför tog vi oss tid att måla en mini-overheadflagga. På denna flagga, som återfinns mitt i hjärtat av flagghavet, finns en symbol för bevarandet av 51 % -regeln. Det var en uppoffring att ens måla denna lilla OH-flagga när vi inte hade en tillräcklig golvyta inomhus att lägga ut den på. Vi fick måla den på två hopslagna bord vilket också tvingade oss att måla den i små etapper och efter varje etapp invänta att färgen skulle torka. En målning som i själva verket hade kunnat ta en helg tog nu veckor. En av våra tifokämpar fick hålla på till 04:00 på natten dagen innan match för att få färdigt det sista och knappt hade den sista biten torkat innan det var dags att sätta igång…

Att bära fram, placera ut samt efter matchen samla ihop och bära tillbaka alla dessa flaggor var ett hårt jobb, men det var tappra tifoarbetare som i kylan kämpade – för dagen stärkta av HIF:s 3-0-vinst. Resultatet går inte att klaga på…

Tack till er som bidragit till detta! Fortsätt stödja tifogruppen!

tHIFo


One Response to 51%-tifo! Hemmapremiär mot DIF!

  1. Pingback:Anonym