Dagens outfit: för stor kostym.

Jaha, så var det dags igen. Egentligen heter det ju att det här är en blogg så jag borde väl slänga upp en bild på min nya Norse-tröja och en bild på en kopp kaffe…

Fullt så lågt ska vi inte sänka oss. Tänker däremot slänga upp lite korta synpunkter på aktuella händelser. Händer inte var dag.

– Rotade i gamla fanzines och hittade en artikel i HIF-fanzinet Ståplats! (ja, utropstecknet är en del av namnet) där – håll i er nu – HIFs dåliga resultat under augustimånader togs upp. Artikeln var från -97. Nu sitter vi här 16 år senare och kliar oss i nacken över de där usla resultaten i just… augusti. E-zine hade i starten av månaden ett blogginlägg om att vi faktiskt har lett allsvenskan i 17e omgången – vilken brukar spelas i slutet av juli eller en bit in i augusti – fyra av de fem senaste åren. Hur många guld har vi fått ut av det? Jag vill inte jinxa med att säga att ALLT automatiskt går åt helvete under sensommaren, men om det är genomgående under nästan 20 år, då ska man kanske gå rätt hårt in med felsökning? Är vi sämre än andra klubbar på att hantera transferfönstret? Utnyttjar vi eventuella sommaruppehåll på ett annorlunda sätt än andra? Eller är det lappjävlarna som kommer ifatt efter att äntligen fått lite matcher på riktigt gräs under sommaren? Oavsett vad, så känns det inte längre som en slump.

– På väg hem från fiaskot i Hällevik diskuterade vi om det inte ändå var bra med en extra tävlingsmatch (Härnösand i cupen) innan nästa allsvenska match. Vi har haft extrem stor omsättning i startelvan – delvis pga skador och avstängningar, men också för att Roar har varit lite väl glad i att experimentera – och kan behöva tid för att spela samman laget. I HD idag ger Roar precis rätt ljud ifrån sig:

”Visst vill vi gå vidare i cupen, men samtidigt ska vi försöka hitta tillbaka för att göra det bra i allsvenskan.”

Vi BORDE kunna spela ihop ett lag inför Gefle borta och ändå slå ett div II-lag utan alltför stora problem.

 

– Apropå Gefle så är Kärnans buss snart full. Vi har spelat som en säck skit i snart en månad nu. Vi möter ett anonymt skitgäng på en plastmatta vid… det är kanske inte världens ände, men du kan mer eller mindre se den därifrån. Att få iväg en full buss i det läget är inget annat än ett styrkebesked!

 

– Fick reda på att 15milförKim-insamlingen har passerat 60 000 kronor. Grymt! Kan inte understryka hur mycket respekt jag har för alla inblandade, och då särskilt Ted och Sören som avverkade hela sträckan. Har sagt det förr och säger det igen – det finns ingen klubb i allsvenskan som har så bra aktiva supportrar som HIF. HIF-familjen håller ihop och ställer upp!

 

– Läste i HD att det ekonomiska läget kan tvinga fram spelarförsäljningar. Kostymen är för stor heter det, och i artikeln passar Tomas Nilsson på att påpeka att böter för pyroteknik i år har kostat över 100 000 kr. Det stämmer säkert, men i det här sammanhanget är det väl mer angeläget att faktiskt påpeka vad som är ett av klubbens stora ekonomiska problem – nämligen att kanslipersonalen inte levererar? Att vår kostym är för stor beror helt enkelt på att organisationen som ska fylla den inte har gjort sitt jobb. Det blir lite snett att gnälla över att vi inte har råd med höga spelarlöner när vi år efter år haltar fram med ett kansli som i bästa fall är kontorsvärldens svar på Tomas Sörum.

Jag tänker inte precisera eftersom jag inte har hela bilden själv, men att det finns ett antal personer med bristande kompetens på relativt höga poster i HIF är Fotbollsskånes sämst bevarade hemlighet, och att saker och ting inte fungerar kan vem som helst se. År efter år med biljettfiaskon (Hannover hemma, någon? Idiotpriserna matchdagar och medföljande publikbortfall, någon?), en total oförmåga att få souvenirförsäljningen att fungera, och ett förhållande till media (kriget med HD, någon?) som är minst sagt ansträngt. Vi snackar inte 100 000 spänn – vi snackar miljoner! En omstrukturering på kansliet är förmodligen Myllenbergs största utmaning om vi ska bli en klubb som är med i toppen varje år. En ombyggnad av Olympia kommer att ge nya möjligheter, men de möjligheterna måste kunna utnyttjas också! Att erbjuda fantastiska träningsfaciliteter till spelare utan bollsinne resulterar inte i några titlar, om man säger så.

 

– Noterar att vi har en fredagsmatch mot Brommatöserna. Helt i min smak! Vad kan vara en bättre start på helgen än ett par öl med polarna och match med Skånes stolthet? Sätt ett kryss i kalendern redan nu. Den här dagen stämplar du ut tidigt från jobb.


Comments are closed.